Nädala kook

MAITSE OTSE HELGEST UNENÄOST: vaarika-kohupiima rullbiskviit martsipaniga (2)

Pille Enden, 20. juuli 2019, 11:48
Vaarika-kohupiima rullbiskviit martsipanigaFoto: Jaan Heinmaa
Rullbiskviit päästab päeva! Valmib lihtsalt, aga maitseb luksuslikult. Martsipanimass annab rullile kauni välimuse ja lisab magusust. Kui värskeid vaarikaid ei leidu, siis saab abi ka sügavkülmutatutest kas enda külmkambrist või kauplusest.

Biskviit:

3 suurt muna

1 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Näpuotsaga soola

Määrimiseks võid

2 sl suhkrut küpsetuspaberile

Täidis:

1 dl vahukoort

2 sl suhkrut

200 g kohupiima

150-175 g külmutatud vaarikatoormoosi

Katteks:

250 g valget martsipanimassi

Tuhksuhkrut rullimiseks

Kaunistamiseks:

25-30 g tumedat šokolaadi

Külmkuivatatud või värskeid vaarikaid

Tee nii:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur tugevaks heledaks vahuks. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, sega õrnalt munavahu hulka.

Pane küpsetuspaber ahjuplaadile (25 x35 cm) ja määri võiga. Tõsta tainas plaadile ja silu ühtlaseks. Küpseta 10-12 minutit.

Pane küpsetuspaber lauale, puista peale suhkur ja kummuta biskviit paberile. Eemalda pealmine paber. Keera biskviit lühemast küljest rulli ja lase jahtuda.

Valmista või sulata vaarikamoos. Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega kohupiimaga.

Keera biskviit rullist lahti, määri peale moos ja siis kohupiim. Keera rulli ja pane 30 minutiks külmkappi.

Rulli martsipan tuhksuhkrusel laual neljakandiliseks. Tõsta rulli peale, suru tihedalt peale ja külgedele, keera ääred rulli alla. Vajadusel lõika ääred parajaks ja sirgeks.

Sulata sokolaad vesivannil ja nirista lusikaotsa või kondiitripritsiga rullbiksviidile. Pudista peale purustatud kuivkülmutatud vaarikaid.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee