Suvine salativaagen ja harissaga dipikaste
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
DIPIKASTE
200 g Maitsestamata toorjuust
1 tl Harissa
3 spl Hakitud värske piparmünt ja petersell
SALATIVAAGEN
2 tk Pita- ehk taskuleib
200 g Miniporgandid
250 g Brokoli
3 spl Õli
0.5 tk Värkslet pressitud sidruni mahl
1 tl Sidrunipipar
3 tk Väike kurk (kokku 200g)
8 tk Suur redis
1 pea Rooma salat
Valmistamine
1. Pane ahi 220 kraadi peale sooja, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
2. Lõika pitad keskelt pooleks, seejärel kolmnurkadeks ja aseta ahjuplaadi ühte serva. Poolita miniporgandid ja tõsta koos mõnede brokoliõisikutega plaadi teise serva. (Osad brokoliõisikud jäta tooreks.) Nirista õli ja sidrunimahla nii pita-kolmnurkadele kui ka köögiviljadele ning puista kõik üle sidrunipipraga. Küpseta eelsoojendatud ahju ülemises kolmandikus umbes 10 minutit. Poole küpsemisaja peal võta ahjuplaat välja ja sega kraami.
3. Vahepeal jõuad valmistada dipikastme: sega toorjuust nõtkeks ning lisa harissa ja hakitud ürdid. Lõika kurgid kangideks, redised sektoriteks ja eralda salatilehed.
4. Jaga kõik salatiained suurele vaagnale ja tõsta samasse ka dipikauss.
Kommentaarid (0)