Suvine salativaagen ja harissaga dipikaste Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
21. juuli 2019, 08:57

Suvine salativaagen ja harissaga dipikaste

Küllap kuulub suur vaagnatäis salatikraami peo juurde. Erinevalt enamikest kokkusegatud salatitest selline salatiliud ei vetti ega närtsi ja samuti on seda lihtne peo jooksul täiendada. Siinsel vaagnal on nii küpsetatud kui ka toorest kraami – seda nii valmistaja fantaasia õhutamiseks kui ka sellepärast, et nii ongi väga maitsev! Araabia tšillikaste harissa (leiad kõigist suurematest toidukauplustest) sobib koos värske piparmündi ja peterselliga dipikastmesse oivaliselt. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
DIPIKASTE
200 g Maitsestamata toorjuust
1 tl Harissa
3 spl Hakitud värske piparmünt ja petersell
SALATIVAAGEN
2 tk Pita- ehk taskuleib
200 g Miniporgandid
250 g Brokoli
3 spl Õli
0.5 tk Värkslet pressitud sidruni mahl
1 tl Sidrunipipar
3 tk Väike kurk (kokku 200g)
8 tk Suur redis
1 pea Rooma salat

Valmistamine

1. Pane ahi 220 kraadi peale sooja, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

2. Lõika pitad keskelt pooleks, seejärel kolmnurkadeks ja aseta ahjuplaadi ühte serva. Poolita miniporgandid ja tõsta koos mõnede brokoliõisikutega plaadi teise serva. (Osad brokoliõisikud jäta tooreks.) Nirista õli ja sidrunimahla nii pita-kolmnurkadele kui ka köögiviljadele ning puista kõik üle sidrunipipraga. Küpseta eelsoojendatud ahju ülemises kolmandikus umbes 10 minutit. Poole küpsemisaja peal võta ahjuplaat välja ja sega kraami.

3. Vahepeal jõuad valmistada dipikastme: sega toorjuust nõtkeks ning lisa harissa ja hakitud ürdid. Lõika kurgid kangideks, redised sektoriteks ja eralda salatilehed.

4. Jaga kõik salatiained suurele vaagnale ja tõsta samasse ka dipikauss.