Foto: Karl_H_Arras
Sisuturundus
18. juuli 2019, 10:06

Seiklusfirma 360 KRAADI annab nõu: kas valida suviseks tegevuseks räätsamatk, Fatbike või kanuusõit?

„Seiklusturism on muutumas üha populaarsemaks, inimestele meeldib vahetu kontakt loodusega ning põnevate seikluste läbi tegemine. Iseäranis armastatud on erinevad veematkad,“ räägib seiklusfirma 360 KRAADI matkajuht Taavi Puuorg. Just suvi ongi 360 KRAADI meeskonna jaoks kõige kiirem tööaeg.

Taavi Puuorg kinnitab, et seiklusturism sobib kõigile – ükskõik, kas on varasem kogemus olemas või mitte. „Kui kuulata meie nõuandeid, siis võib absoluutselt iga inimene sõita süsta, kanuu või Fatbike’iga. Sportlikkus pole üldse eelduseks, et neid matku nautida. Meie paneme oma meeskonnaga matkamarsruudi ja selle pikkuse paika ning sätime nii, et see sobib ka kontoritöötajatele,“ selgitab Puuorg.

Kuigi peamiselt oodatakse seiklusmatkadele gruppe (sest seltskonnamelus on tegevused hoopis lõbusamad), siis leidub midagi neilegi, kes sooviksid omal jõul sõitma minna ja ainult inventari rentida. Kanuu või kajaki rentimisel kuulub rendihinna sisse alati päästevest ja kuivkott. Räätsade rendil antakse soovi korral kaasa kummikud ja ka fatbike'i puhul on turvavarustus hinna sees. 

Nii mõnegi inimese võib seiklusturismist eemale peletada Eestimaa heitlik suveilm. Puuorg nendib, et tuul on tõepoolest see, mis võib veematkale kriipsu peale tõmmata. „Hiljuti jäigi meil üks sakslaste grupi sõit ära, sest ilm muutus nii palju – 7 m/s on absoluutne maksimum tuule osas, millega lubame merele minna. Ja need peavad ka kogemustega inimesed olema,“ seletab matkajuht. Samas vihm nii suureks probleemiks ei ole. „Eks see sõidu natuke ebamugavaks teeb, aga ära ei pea jätma. Meie saame pakkuda vihmakatet, tänapäeval on ka ilmastikukindlad rõivad heal tasemel,“ lisab ta.

Plussiks on aga tõik, et kui tuul ei luba plaaneritud matka ette võtta, oskavad 360 KRAADI töötajad alati midagi toredat asemele pakkuda.

Üheks kõige populaarsemaks matkaks nimetab Puuorg kajakimatka Hiiumaa laidude vahel. „Ööbida saab laiu peal, seal on ka mobiilne saun. Hiiumaa on üldiselt väga kaunis – leidub palju, mida külastada,“ lausub Puuorg.

Tema sõnul on üllatavalt hästi võetud vastu Fatbike’i matkad (paksurattaliste jalgratastega). „Paljud arvavad, et mis ta siis ära ei ole, tavaline seiklusratas, aga eriliseks teeb selle, et ta ei jää hätta ei rannaliivas, kiviklibul, metsas ega mudases kohas. Inimesed ei oska arvatagi, et sellega saab nii kergesti takistusi ületada,“ jutustab Puuorg.

Räätsamatka armastatakse igal aastaajal – ning igal perioodil on oma võlu. „Näiteks suvel on rabas räätsamatka tegemise magnetiks karged hommikud ja soe laukavesi – ligi pääseb ka laugastesse, kuhu ilma räätsadeta ei jõuaks,“ toob matkajuht välja. Lumeta ajal teevad räätsad rabas liikumise palju kergemaks ning pääseb kohtadesse, kuhu muidu poleks võimalik. Räätsamatka radasid on Eestis väga palju.

Tekkis huvi? Vaata täpsemalt SIIT!