Re-crafted Crafter’sFoto: Liviko
Toiduuudised
16. juuli 2019, 08:34

Liviko kasutab uue alkovaba joogi vamistamiseks juba destilleeritud kadakamarju ja ingverijuuri

AS Liviko toob turule alkoholivabad Re-crafted Crafter’si kihisevad käsitööjoogid, mille valmistamiseks on taaskasutatud destillatsioonis töödeldud kadakamarju ja ingverijuuri.

Piiratud tootmiskoguse tõttu on Re-crafted Crafter’s Junibeer ja Re-crafted Crafter’s Gingeroot esialgu saadaval valitud restoranides ja kohvikutes ning Liviko Cash & Carry kaupluses.

"Oleme Livikos nõudlikud nii tootearenduse kui ka tootmise suhtes. Tänu Liviko meistrite leidlikkusele oleme jõudnud Eesti toiduainetööstuses harva esineva toormaterjali taaskasutava tootmislahenduseni,“ ütles AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi pressiteate vahendusel. 

Kadakamarjamaitseline, mõõdukalt magus Re-crafted Crafter’s Junibeer on käsitööjook, mille maitses on tunda kadakamarjale iseloomulikke mõrkjaid ja puiduseid nüansse. Joogi valmistamiseks taaskasutatakse Crafter’si džinni destillatsioonis töödeldud kadakamarju.

Ingverimaitseline Re-crafted Crafter’s Gingeroot on kergelt magus, ent maitses on tunda vürtsikaid ingverile iseloomulikke noote ning järelmaitse on õhetav ja kergelt piprane. Joogi valmistamiseks taaskasutatakse destillatsioonis töödeldud ingverijuuri. 

"Liviko Crafter’s käsitöödžinnide valmistamiseks kasutame vaid kõrge kvaliteediga looduslikku toormaterjali," kirjeldas uute jookide saamislugu AS Liviko joogiarhitekt Hanna Kaur.  Uued joogid sündisidki soovist väärtuslikke maitsetaimi maksimaalselt kasutada.

Uutele alkoholivabadele Crafter’si jookidele ei ole lisatud lõhna- ja maitseaineid. Joogid on laktoosi- ja gluteenivabad ning sobivad ka veganitele.