Lillkapsakotletid kurgisalatigaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
16. juuli 2019, 09:20

MÕNUSALT KODUNE JA TAIMNE: lillkapsakotletid kurgisalatiga

Kerge suvine roog koosneb peamiselt taimsetest koostisosadest. Lihtne ja pisut nostalgiline kurgisalat on igati hea lisand. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Lillkapsas
1 tk Muna
4 spl Riivsai (pluss 1 dl)
0.5 tl Sool
Must pipar
2 spl Või või õli praadimiseks
KURGISALAT
0.5 tk Pikk kurk
0.5 dl Kreeka jogurt
0.5 tl Valge veini äädikas
2 tk Suhkur näpuotsatäis
1 spl Hakitud till

Valmistamine

1. Jaga lillkapsas õisikuteks ja keeda soolakas vees pehmeks, 7-8 minutit. Purusta õisikud kahvliga ja lase jahtuda.

2. Sega lillkapsa hulka muna ja 3-4 sl riivsaia (viimast lisa nii palju, et mass püsiks koos, aga nii vähe kui võimalik), maitsesta soola ja pipraga.

3. Vormi massist väikesed kotletid ja paneeri riivsaias. Kui aega on, siis pane kotletid 30-60 minutiks külmkappi, siis on neid lihtsam praadida. Prae pannil võis või õlis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

4. Valmista juurde kurgisalat. Lõika kurk üsna õhukesteks viiludeks, sega jogurti, äädika, suhkru ja tilliga. Serveeri kotlettide juurde.