Grillitud piprad ja tomatidFoto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
15. juuli 2019, 14:34

LIHTNE, AGA MAITSEV: nipp, kuidas teha grilli peal imehead salsat

Grill annab paljudele suveroogadele mõnusa suitsuse meki juurde. Salsa ehk tükeldatud mahlastest köögiviljdest särtsakas kaste pole siin erand. Ent kuidas teha nii, et need mahlakad tükid sütele ei valguks?

Esiteks võid julgelt grillida aegvilju veidi suurematena, niiet need jäävad grillimisresti peale kenasti pidama. Tükelda asjad peeneks alles pärast tulelt võtmist.

Teine võimalus on kasutada vana head tikku. Lüki tomatisalsa saamiseks eelnevalt vees loetatud tikule (see kaitseb puud süttimise eest) kirsstomateid ning grilli, kuna nahk hakkab mullitama. Eelista just kirsstomateud, sest suuremad tomatid on vesisemad, vajavad enam küpsemisaega ning tükeldatuna on neid raske orgi otsa ajada või restil grillida. 

Vali salsaks kindlasti ka punaseid sibulaid ning grilli neid ratastena. 

Tee näiteks nii:

200 grammi kirsstomateid

2-3 tugevat punast sibulat.

2 küüslauguküünt, purustatuna.

2-3 punast paprikat, poolitatud.

1 keskmine jalopeno kaun.

3 spl külmpressitud oliivõli.

Maitse järgi soola ja pipart.

Tee nii:

Pressi küüslauk puruks, sega umbes 3 spl õliga. Lisa soola. Pintselda saadud seguga paprikad ja tomatid üle. 

Lüki tomatid pulga otsa, teise pulga ota pane viilutatud sibul ja terve jalopeno. Papikad aseta grillestile. Grilli, kuni köögiviljadel on tumedad jutid - ole etevaatlik ja ära üle kõrveta. 

Tõmba tomatid pulga otsast suurele taldrikule, lisa ülejäänud grillitud kraam. Lõika noa ja kahvliga peeneks. Kalla kõik kokku küüslaugu-õlikaussi ja sega läbi.

Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.