EVELIN ILVESE KOKAKOOL: metsikult maitsev kukeseenekaste tillikartulitega (14)
Kuna mets on juba kukeseeni täis, jagab ta meiega üht oma lemmikretseptidest.
Kukeseenekaste
4-le
Sul on vaja:
4 peotäit värskeid jämedalt hakitud või terveid kukeseeni
2 kesmise suurusega sibulat, peeneks hakitud
1 küüslauguküüs, pressitud
3 spl taimeõli
1 spl võid
400 g 20% hapukoort (võib asendada 10%-ga)
100 g 10% värsket koort
1 spl peeneks hakitud värsket murulauku
1 tl peeneks hakitud värsket pune
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart.
Sulata paksupõhjalisel pannil või, lisa õli ja kuumuta madalal tulel peeneks hakitud sibul, kuni ta muutub klaasjaks.
Lisa jämedalt hakitud kukeseened, tõsta veidi kuumust ning prae kuni vedelik aurustub. Lisa hapukoor ja sool ning kuumuta keemiseni. Seejärel lisa värske (kohvi)koor.
Keema tõusnud kastmesse pressi küüslauguküüs ja hakitud maitseroheline koos pipraga. Tõsta tulelt. Serveeri värskete tillikartulite ja salatiga.
Värsked tillikartulid
Sul on vaja:
12 tervet koorimata kartulit
1 tl sulavõid
meresoola
peeneks hakitud värsket tilli.
Keeda – või veel parem, auruta – kartulid pehmeks, maitsesta soola, või ja värske tilliga.
Serveeri kohe koos kukeseenekastme ja värske värvilise suvesalatiga.
Metsikult maitsev!
Kommentaarid