KukeseenedFoto: PantherMedia/Scanpix
Taimetoidu retseptid
14. juuli 2019, 08:58

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: metsikult maitsev kukeseenekaste tillikartulitega (14)

Ühinen nendega, kelle arvates on meie kodustest maitsetest maailma parimad värsked metsmaasikad ning kukeseenekaste tillikartulitega, kirjutab Toidutare kolumnist Evelin Ilves oma värskes kirjatükis.

Kuna mets on juba kukeseeni täis, jagab ta meiega üht oma lemmikretseptidest.

Kukeseenekaste

4-le

Sul on vaja:

4 peotäit värskeid jämedalt hakitud või terveid kukeseeni

2 kesmise suurusega sibulat, peeneks hakitud

1 küüslauguküüs, pressitud

3 spl taimeõli

1 spl võid

400 g 20% hapukoort (võib asendada 10%-ga)

100 g 10% värsket koort

1 spl peeneks hakitud värsket murulauku

1 tl peeneks hakitud värsket pune

meresoola

värskelt jahvatatud musta pipart.

Sulata paksupõhjalisel pannil või, lisa õli ja kuumuta madalal tulel peeneks hakitud sibul, kuni ta muutub klaasjaks.

Lisa jämedalt hakitud kukeseened, tõsta veidi kuumust ning prae kuni vedelik aurustub. Lisa hapukoor ja sool ning kuumuta keemiseni. Seejärel lisa värske (kohvi)koor.

Keema tõusnud kastmesse pressi küüslauguküüs ja hakitud maitseroheline koos pipraga. Tõsta tulelt. Serveeri värskete tillikartulite ja salatiga.

Värsked tillikartulid

Sul on vaja:

12 tervet koorimata kartulit

1 tl sulavõid

meresoola

peeneks hakitud värsket tilli.

Keeda – või veel parem, auruta – kartulid pehmeks, maitsesta soola, või ja värske tilliga.

Serveeri kohe koos kukeseenekastme ja värske värvilise suvesalatiga.

Metsikult maitsev!