Linnuliha retseptid

SALEDA GRILLIPEO ALUSTALA: Grillitud kanapihvid väikese vürtsiga  

Pille Enden, 13. juuli 2019, 08:57
Foto: Jaan Heinmaa
Kergemast kanalihast pihvid on teretulnud vaheldus grillitud lihakraamile. Sambal Oelek on tsillipasta, mille puudumisel saab pihvidesse maitseks lisada mõnda muud meelepärast tsillikastet või 2 tl tomatipastat ja maitse järgi tsillipulbrit. Kanapihve võib küpsetada grillil või praadida pannil. Värske salat on kotlettidele heaks lisandiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike kimp peterselli
600 g Broilerihakkliha
2 spl Sambal Oelek vm tsillipasta (Santa Maria)
Sool
Must pipar
Õli pintseldamiseks

Valmistamine

1. Koori sibul ja haki hästi peeneks, pressi küüslauguküüned ja haki petersell. Sega sibul, pool petersellist, küüslauk ja Sambal Oelek hakkliha hulka ning maitsesta soola ja pipraga. Klopi mass hästi läbi.

2. Vormi hakkmassist 6 suurt pihvi. Pintselda pihve õliga ja küpseta grillil või prae pannil õlis 7-8 minutit mõlemalt poolt. Raputa peale peterselli. Serveeri värske salatiga.