ARGIPÄEVAL PIDULIKULT: lihtsad lõhe-bruschetta’d hernekreemiga
, 18. juuli 2019, 08:01
Lõhe bruschettad hernekreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsuses ja kiiruses peitub võlu! Suupistelauale või hommikukohvi kõrvale sobib selline amps hästi. Suvised herned on magusad ja värsked ning vitamiine täis.
Koostisosad
1 tk Pikk sai
4 spl Õli
250 g Rohelise herne kaun
0.5 dl Toorjuust
Sool
Must pipar
120 g Külmsuitsulõhe
Serveerimiseks tillioksad
Valmistamine
12 tk
1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Lõika saiast õhukesed viilud ja pintselda õliga. Pane ahjuplaadile küpsetuspaberile ja rösti kuldpruuniks, 1-2 minutit. Keera ümber ja küpseta teiselt poolt samuti.
2. Eemalda herned kaunadest ja töötle koos toorjuustuga ühtlaseks püreeks, Maitsesta soola ja pipraga.
3. Pritsi hernekreem kondiitrikotist või tõsta lusikaga saiale ja aseta peale lõheviil ja tillioks. Serveeri kohe.