Toiduuudised

SÄH SULLE MOOSi! 10 kiiksuga, ent lihtsat ja hõrku hoidist maasikatest 

Toidutare, 14. juuli 2019, 13:01
Maasikamarmelaad roosilehtedega Foto: Jaan Heinmaa
Ärge nurisege, et jahe ilm – mäletate ju küll, kui kurnav on palavaga moosipaja ees kulpi liigutada. Mine nopi viimased maasikad tallele ja valmista neist tõelisi vau-efektiga moose, mida nautida siis kui PÄRISELT tali käes käes on (näiteks täna õhtul, eks ole). 

Loominguline moosikeetmine on üks maailma lahedamaid asju. Lisa potti maitse järgi mida iganes ja vaata, mis kokku keeb. Fantaasiale piire pole, inimesd on patta kokku valanud üsna lõbusaid asju. Kes aga moosikeetmisel "hullu panemisel" julgustust vajab, siis need retseptid on Toidutare paremate peade poolt läbi proovitud ja purki villitud.

Klikka retseptil: Rabarberi-banaanimoos maasikatega 

Rabarberi-banaanimoos maasikatega Foto: Jaan Heinmaa

Vanillimaitseline rabarberi-banaani-maasikamoos on suisa luksuslik, naudi seda hommikupudru, pannkookide või maitsestamata jogurti ja müsliga. Ka moosisai koos piimaga on imehea! 

Klikka retseptil: Maasikakompott rabarberi ja ingveriga 

Maasikakompott rabarberi ja ingveriga Foto: Tuuli Mathisen

Kompott tundub olevat teenimatult unustusse vajunud klassika. Tegelikult on tegu väga palju põnevaid maitseid võimaldava ning tunduvalt tervislikuma hoidistamisviisiga kui moosikeetmine. Suhkrut kulub oluliselt vähem ja marju ei pea ka kaua kuumutama.

Klikka retseptil: Rummimarjad 

RummimarjadFoto: Jaan Heinmaa

See hoidis on muidugi ainult täiskasvanuile. Kui marjad parajalt valmis, on just õige aeg nad purki panna. Kogus 1 liiter.

Klikka retseptil: Maasikasiirup 

Maasikasiirup Foto: Jaan Heinmaa

Tee kohe mitu portsu korraga, sest hea on ju tunda suve ka keset talve. Ja kasuta julgelt vürtse!

Klikka retseptil: Klassikaline maasikamoos sidruniträpsudega 

Klassikaline maasikamoos sidruniträpsudega Foto: Siim Vahur

Maasikad moosis on kodune klassika. Veidi sidrunit toob maasika ilusa palge paremini esile. Kui kahte purki villida tihedalt maasikaid, siis alles jäänud siirup villi eraldi purki koos meeldetuletusega – jäätisele! Kogus 600 ml.

Klikka retseptil: Maasika-rabarberimoos kaneelikoore ja vanillitähnidega 

Maasika-rabarberimoos kaneelikoore ja vanillitähnidega Foto: Siim Vahur

Moos on rabarberiselt hapukas ja maasikaselt magus. Imeilusa värviga, kaneelise kõrvalnüansi ning vanillise suurpanusega. Kogus 700 ml.

Klikka retseptil: Maasikamarmelaad roosilehtedega 

Maasikamarmelaad roosilehtedega Foto: Jaan Heinmaa

Kasuta moosis oma aia kibuvitsa- või roosikroonlehti, mida pole mürkidega pritsitud. Moos on imekaunis kingitus sõbrannale, ämmale või emale. Ja ka uskumatult maitsev!

Klikka retseptil: Maasikad rohelise pipra marinaadis 

Marineeritud maasikadFoto: Daisy Lappard

Marineeritud maasikaid võib ka purgis säilitada. Kuumuta purk, aseta hoidis sisse ja kaaneta korralikult.

Klikka retseptil: Maasika-mandlikeedis konjakiga 

Maasika-mandlikeedis konjakiga Foto: PantherMedia/Scanpix

Maasika-mandlikeedis on tõeliselt luksuslik maiuspala, mida on tore ka sõpradele kinkida.

Klikka retseptil: Keisrimoos ehk metsmaasikatest toormoos 

Keisrimoos ehk metsmaasikatest toormoos Foto: PantherMedia/Scanpix

Metsmaasika-toormoos konjakiga, mida võib ka kenasti sügavkülmutada.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee