Kalatoitude retseptid

EHTNE JA LIHTNE PUHKUSETOIT: kalarullid kukeseente ja peekoniga  

Pille Enden, 11. juuli 2019, 10:11
Kalarullid kukeseente ja peekoniga Foto: Jan Heinmaa
Ehtsuvine roog värskest kalast ja kukeseentest valmib kiiresti. Paku rulle keedetud värskete kartulitega või lihtsalt salatit juurde serveerides.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 15-20 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Ahvenafilee vm valge kala filee
150 g Kukeseened
1 tk Väike sibul
2 spl Või
Hakitud till
6 tk Peekoniviil
Sool
Must paipr

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Haki seened ja kuumuta kuival pannil, kuni neist on vesi välja aurustunud. Lisa pannile või ja hakitud sibul. Hauta 4-5 minutit kuni sibul pehmeneb, maitsesta soolaga ja sega hulka hakitud till. Lase veidi aega jahtuda.

2. Laota kalafileed lõikelauale või taldrikule ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seenesegu fileedele ja keera rulli. Keera iga rulli ümber peekoniviil ja kinnita tikuga.

3. Pane rullid ahjupannile või – vormi ja küpseta 15-20 minutit sõltuvalt fileede paksusest ja kuni peekon on pruunistunud. Võta ahjust, serveeri värske salati ja/või kuumade kartulitega.