RETSEPTINURK | Kas sa rullkooki oled juba teinud?
Rullkook sõstratoormoosi ja vahukoore-beseevahuga
Mitmele: 8–10 koogiviilu
Valmistamisaeg: 30 minutit + maitsestumisaeg
Biskviit:
- 3 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 dl nisujahu
- 0,5 dl kartuli- või maisitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
Marjapüree:
- 150 g punaseid sõstraid
- 35 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Vahukoore-beseevaht:
- 200 ml (1 pk) vahukoort (35%)
- 200 g kohupiimapastat (maitsestamata)
- 50 g beseed
- 8 šokolaadikommi
Kate:
- 100 ml vahukoort (35%)
- 1 tl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 75 g hapukoort
TEE NII!
1. Valmista rullbiskviit. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa vahule ettevaatlikult omavahel segatud kuivained.
2. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 × 35 cm) ning laota spaatliga kogu plaadi ulatuses laiali. Küpseta 200 kraadi juures 8–10 minutit ehk kuni biskviit saab kuldse jume.
3. Biskviidi küpsemise ajal valmista täidis. Püreesta marjapüree komponendid. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa kohupiimapasta ja mikserda veel kord läbi. Pane hulka käte vahel purustatud besee ja kommitükid. Sega.
4. Kummuta küpsenud biskviit küpsetuspaberile. Eemalda vormi põhjas olev küpsetuspaber.
5. Laota küpsenud biskviidipõhjale esmalt marjapüree ning seejärel kohupiimasegu.
6. Lõika biskviit neljaks võrdse laiusega ribaks.
7. Rulli esimene riba küpsetuspaberil ettevaatlikult kokku ja tõsta koogivormi (Ø 20–22 cm).
8. Seejärel keera ülejäänud ribad vormis eelmise ümber.
9. Kui kõik ribad on vormi pandud, tõsta kook külmkappi maitsestuma. Kook võiks jahedas olla üle öö.
Järgmisel päeval löö katteks mõeldud vahukoor suhkrutega vahule, sega juurde hapukoor. Kata koogi ääred ja pealne vahukoorega. Kaunista ning hoia serveerimiseni külmkapis.
Soovitused ja nipid
- Kasuta muna ja suhkru vahustamisel kindlasti mikserit.
- Taina valmistamisel on kasutatud tärklist. Tänu sellele jääb biskviit küpsenuna elastne. See hoiab ära taina murdumise rulli keeramisel.
- Ära küpseta biskviiti krõbedaks! Küpsenult peab biskviitpõhi olema pisut niiske. Nii jääb kook hea ja mahlane.
- Täidis ei tohiks olla üleliia vedel, muidu voolab see biskviidi vahelt välja. Vahukoor peab olema vahustatud tugevaks vahuks.
- Pole hullu, kui kook on vormist pisut suurem. Täidisega täidetud biskviidiribad püsivad kenasti koos.
- Rullkook vajab kindlasti vähemalt ööpäevake külmkapis tahenemist ja maitsestumist. Koogi võid valmis meisterdada isegi 2 päeva enne serveerimist. Seda mahlasem suutäis on!
- Kaunistuseks kasuta hooajalisi marju.
Kommentaarid (0)