šokolaadi-trühvlitortFoto: Evelin Ilves
Tortide retseptid
7. juuli 2019, 10:40

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kõigi šokohoolikute lemmik, millega ilusaid hetki tähistada (7)

"Et see ülikooli sisse astumine oli parasjagu ärevaks tegev protsess, võib endale heade tulemuste puhul ühe eriti võimsa maiuse-elamuse lubada. Jagan teiega võrratut šokolaadi-trühvlitordi retsepti, mille õpetas mulle kaks aastat tagasi vabatahtlikuna Hiiumaa kodurestorani appi tulnud meisterkondiiter Nadia Niukkanen," kirjutab äsja Tartu Ülikooli arst-residendiks edukalt pürginud Toidutare kolumnist Evelin Ilves oma sellenädalases kolumnis.

Padrikul on see kook nüüd püsimenüüs ja kõigi šokohoolikute lemmik, nendib Evelin. Teha aga – imelihtne!

Šokolaadi-trühvlitort by Nadia Niukkanen

Põhi:

220g digestive küpsiseid, purustatud
70g sulavõid
näpuotsaga soola
peotäis kreeka pähkleid

Sega kokku ja pane võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Laota peale kreeka pähklid.

Täidis:

800ml vahukoort
600g tumedat küpsetusšokolaadi (Valhrona on parim!)
400g vahustatud vahukoort
maitsestamiseks vaniljet, soola, lisaks kas konjakit, Grand Marnieri või Vana Tallinnat.

Tee nii:

1. Kuumuta vahukoort paksu põhjaga potis, ära keema lase!

2. Tükelda sisse tume šokolaad, lase sulada, sega hoolega. Tõsta tulelt ja jahuta veidi.

3. Lisa soojale massile 400ml vahustatud vahukoort, maitsesta.

4. Kalla segu vormi, kata toidukilega ning pane ööks külmkappi.

5. Enne serveerimist kaunista nii nagu meeldib - näiteks söödava lillese ja pistaatsiapuruga!

Kook sobib ideaalselt ka sügavkülmutamiseks ning seda saab kuumal suvepäeval jäätisekoogina serveerida.

Imeline!