See koorene karamellijäätis pöörab sind ehk jäädavalt kodus jäätise valmistamise usku. Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
12. juuli 2019, 16:58

RETSEPT | See ehe koore-karamellijäätis pöörab sind jäädavalt koduse jäätise valmistamise usku!

See koorene karamellijäätis pöörab sind ehk jäädavalt kodus jäätise valmistamise usku. Sügava, puhta ja eheda maitsega maius on klass omaette! Perenaise õnneks valmib see ka kergemini, kui arvata võiks.

Jäätis valmib 40 minutiga + 2 tundi külmumisaega!

Vaja läheb:

  • 4 dl vahukoort
  • 4 dl piima
  • 4 munakollast
  • 60 g suhkrut
  • 180 + 70 g karamellkondenspiima
  • 2 tl vanilliekstrakti

Valmista jäätist nii:

  • Kuumuta vahukoor ja piim potis peaaegu keemiseni.
  • Klopi munakollased suhkruga lahti. Lisa munakollaste hulka neid pidevalt vispeldades ettevaatlikult ja vähehaaval koore-piimasegu. Lase jahtuda.
  • Sega jäätisepõhja hulka vanilliekstrakt ja 180 g karamelli ning lase jäätisemasinal maius peaaegu valmis teha.
  • Tõmba poolvalmis jäätisesse lusikaga karamellitriibud. Kalla pehme jäätis vormi või plastkarpi ja aseta paariks tunniks sügavkülma tahenema. Tõsta jäätis 10 minutit enne serveerimist toasooja!

Jäätis ilma masinata
Kui sul jäätisemasinat pole, ei jää maius tegemata! Pane valmis segu karbiga sügavkülma ja sega seda veidi iga poole tunni tagant.

Ilusad jäätisepallid nagu kohvikus
Serveerides saad jäätisest kenad pallid, kui kastad jäätiselusika kuuma vette ja sellega siis mööda jäätist vead. Enne iga palli vormimist kasta lusikas uuesti vette.