Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
13. juuli 2019, 06:44

Need mango- ja vaarikapüreega mahlapulgad viivad keele alla!

Nende jahutavate pulgakeste tegemiseks pane vaarikad ja mango enne külma. Veidi suristamist ja ootamist ning valmivadki mõnusa mustriga hapukasmagusad suvemaiused! 

Aega kulub 30 minutit + külmumisaeg!
Retsepti järgi saad u 10 väikest jäätist!

Vaarikakiht:

  • 400 g külmutatud vaarikaid
  • näpuotsatäis soola
  • 1,5 dl kookospiima
  • 2 sl vedelat mett

Mangokiht:

  • 300 g tükeldatud külmutatud mangot
  • poole sidruni mahl ja koor
  • näpuotsatäis soola
  • 1 dl kookospiima
  • 1,5 sl vedelat mett
  • vajad ka jäätisevorme ja -pulki

Valmista pulgajäätiseid nii:

  • Püreesta mõlemad kihid saumikseriga eraldi kaussides kreemjaks.
  • Kalla pool vaarikapüreest vormi põhja, kalla peale mangopüreed ja kata vormid järelejäänud vaarikapüreega.
  • Torka igasse vormi pulk ja hoia jäätiseid koos vormidega üle öö sügavkülmas!


Kuidas retsept õnnestus?
Toomas (3) valmistas jäätist koos emmega, kes tegi kõik ettevalmistused. Poisi ülesanne oli jäätisesegud omavahel kokku segada ja vahvlitopsidesse tõsta. Kui jäätis pärast kannatamatult ootamist valmis sai, sõi Toomas järjest ära viis jäätist ja oleks juurdegi soovinud. Selles peres läheb retsept kindlasti kordamisele!