ÕL TV | Õhtuleht
6. juuli 2019, 00:01

ÕHTULEHE SUUR TOORVORSTITEST: õigel grillvorstil olgu krõmps kest ja maitsekas sisu

„Pista nii, et lõug läigib,“ tõdes žürii pärast 12 toorvorstikese proovimist üksmeelselt, et üldmulje on pigem hea. Maksimaalselt võis üks vorstike koguda 140 punkti ja pingerea pani paika arvukaim Õhtulehe pimetestide žürii läbi aastate. Ühesõnaga – särisevast vorstikesest on raske keelduda, isegi kui seda Tallinna kesklinna parklas sussutada.

„Pista nii, et lõug läigib,“ tõdes žürii pärast 12 toorvorstikese proovimist üksmeelselt, et üldmulje on pigem hea. Maksimaalselt võis üks vorstike koguda 140 punkti ja pingerea pani paika arvukaim Õhtulehe pimetestide žürii läbi aastate. Ühesõnaga – särisevast vorstikesest on raske keelduda, isegi kui seda Tallinna kesklinna parklas sussutada.

Kui maitse üle võib vaielda ja lõplik tõde selgub alles ise vorsti mugides, siis nende rasva- ja soolasisaldus seisab pakendil mustvalgel kirjas. Näiteks meie testitud vorstide rasvasisaldus erines ligi viis korda. Kui 100 grammi kanafileest toorvorste sisaldab 5,8 grammi rasvu, siis sama kogus American toorvorste 27 grammi. Seejuures küllastunud rasvhapete sisaldus erineb veelgi enam.Kõvasti erineb ka testitud toorvorstide soolasisaldus.  

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99