Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
2. juuli 2019, 12:00

Hõrgutis, mis maitseb kõige paremini just südasuvel: heeringa-kodujuustukaste värske kartuliga

Külm kaste keedukartulitega on kosutav, samas kerge ja värskendav pearoog soojal suvepäeval! Soolane heeringas on sageli just see, mille järele südasuvel isutama hakkab.

Retsepti järgi saab kõhu täis neli sööjat.

Vaja läheb:
3 väikest kurki
4 tomatit
200 g heeringafi leed
250 g kodujuustu
150 g hapukoort
soola ja pipart
murulauku

Valmista külma heeringakastet nii:
1. Koori ja tükelda kurk. Tükelda ka tomat ja heeringas.
2. Sega heeringas ja kurk-tomat kodujuustu ning hapukoorega.
3. Maitsesta kastet soola ja pipraga, haki sisse ka murulauku ning sega kõik veel kord läbi.

Serveeri kastet kartulitega – ühtviisi head on nii värsked keedukartulid kui ka külmad eilsed kartulid!

Hea teada! Kastmesse sobivad hästi ka paar keedumuna, sorts majoneesi ja paar tükeldatud hapukurki.