Toiduuudised

Hõrgutis, mis maitseb kõige paremini just südasuvel: heeringa-kodujuustukaste värske kartuliga 

Laura Strandberg, 2. juuli 2019 12:00
Foto: Laura Strandberg
Külm kaste keedukartulitega on kosutav, samas kerge ja värskendav pearoog soojal suvepäeval! Soolane heeringas on sageli just see, mille järele südasuvel isutama hakkab.

Retsepti järgi saab kõhu täis neli sööjat.

Vaja läheb:
3 väikest kurki
4 tomatit
200 g heeringafi leed
250 g kodujuustu
150 g hapukoort
soola ja pipart
murulauku

Valmista külma heeringakastet nii:
1. Koori ja tükelda kurk. Tükelda ka tomat ja heeringas.
2. Sega heeringas ja kurk-tomat kodujuustu ning hapukoorega.
3. Maitsesta kastet soola ja pipraga, haki sisse ka murulauku ning sega kõik veel kord läbi.

Serveeri kastet kartulitega – ühtviisi head on nii värsked keedukartulid kui ka külmad eilsed kartulid!

Hea teada! Kastmesse sobivad hästi ka paar keedumuna, sorts majoneesi ja paar tükeldatud hapukurki.

Samal teemal

26.02.2021
Värskendav punane vitamiinismuuti
20.08.2019
PIDUPÄEVA RETSEPT | Heeringaampsud muna ja murulauguga
07.07.2019
Toit kaheks päevaks: lillkapsa-kukeseene panniroog ja köögivilja-kukeseenekotletid
27.06.2019
SUVINE MAGUSTOIT: suus sulav krõbe besee magusate maasikatega