Kalatoitude retseptid

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: õpi tegema tema moodi hõrku ja suvist äkist! (3)

Toidutare, 30. juuni 2019, 12:11
Chevice forellist. Arhiivifoto.Foto: PantherMedia/Scanpix
Toidutare kolumnist Evelin Ilves jagas oma sellenädalases kolumnis enda kuulsa äkise ehk chevice retsepti ja tegemise õpetust.

Sul on vaja:

300g väga värsket meeldivat valget merekala fileed: ahven, haug, merekoha vms. (pildil on forelliäkine, ka punasest kalast saab kenasti seda rooga - toim.)

Laimimahla.

Tilli, murulauku ja koriandrit/peterselli, hästi peeneks hakitud.

2 küüslaugu küünt, hästi peeneks hakitud.

Pool pisikest tšillikauna, viilutatud

1 väiksem magus pipar, hakitud.

1 spl meeldivat mahedat õli (nt viinamarjaseemne).

Valget pipart.

Tilk midagi magusat: vahtrasiirupit, valget balsamico kreemi, ingverisiirupit vms.

Lõika kala suupärasteks viiludeks ja pane tunniks ajaks laimimahla sisse külmikusse seisma. Vaata, et kala oleks mahlaga kaetud – suru ta kokku, siis kulub vähem mahla.

Samal ajal haki muu kraam. Kui kala on toredasti piimjasvalgeks tõmbunud, pigista liigne mahl välja ja kurna tükid ära. Sega maitserohelise, küüslaugu, tšilli, pipra ning õli ja siirupitilgaga ning võid kohe sööma hakata. Aga parem on, kui patsutad ta anuma põhja siledaks ning lased veel tunnikese-paar külmikus maitsestuda.

Sobib oivaliselt leiva või saia peale, aga hiilgavalt troonib üle värske rohekirju suvesalati.

Samal teemal

27. juuni 2019, 07:51
EVELIN ILVES: mis see poke äkine veel on ehk Seiklused keeleametiga
23. juuni 2019, 10:00
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: "Kergem kui õhk" šokolaaditort
16. juuni 2019, 13:00
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: imelihtne, aga hõrk rabarberi-martsipanikook
9. juuni 2019, 09:11
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: "mina-olen-parem-kui-liha” pearoog, mis viib keele alla

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee