Toiduuudised

KUIDAS LILLED MAITSEVAD: salatile passib kärtsakas kress, lihale piprane rediseõisik ja koogile hapukas begoonia 

Kersti Eero, 29. juuni 2019, 00:01
Tomati- ja kurgiviiludest teevad tõelise piduroa kollased üheksavägise õied, seltsiks paar rukkilille ja oksake jänesekapsast.Foto: Tiiu Siim
„Lilledega võiks hoopis julgemalt toitu kaunistada. Peale silmailu lisavad paljud õied toidule ka uue maitsenüansi,“ kinnitab Adami turismitalu perenaine Eva-Maria Liiv, et pole mingit põhjust osta koogi peale värvilist martsipani või magusaid kommikesi. Toiduks sobivad ainult värsked õied, teises nooruses lilledel toidulaual kohta pole. 

„Kui enamik inimesi julgeb toidule panna viit või paremal juhul kümmet lille, siis tegelikult on söödavaid õisi vähemalt poolsada,“ teab Eva-Maria, et nii suur number enamasti üllatab inimesi. „Sageli on inimene aastaid korjanud mingit ravimtaime, mõtlemata kordagi, et kui taim on söödav, siis võiks ka tema õisi kaunistamiseks kasutada.“ Kuigi turismitalu perenaisena kinnitab ta pidevalt, et kõik, mis taldrikul seisab, on söödav, kardavad inimesed ikkagi õit ära süüa.

Edasi lugemiseks vajuta:

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee