Toiduuudised

Anni Rahula soovitab retsepti, mis üllatab nii maitse kui koostisosadega 

Toidutare, 27. juuni 2019, 12:49
Foto: Tallegg

Anni Rahula üheks vaieldamatuks lemmikuks suveperioodil on lisaks värsketele puuviljadele ja marjadele ka erinevad salatid. Ta ei väsi katsetamast erinevaid retsepte, et saada üha uusi maitseelamusi.

“Salat on mõnusalt kerge ning valmib lihtsalt ja kiirelt! Paned värsket salatit ja lisad kanaliha, juustu või hoopis köögivilju ning tulemus on alati maitsev,” selgitas Anni ja soovitas proovida grillsalatit pakšoi ja suvikõrvitsaga.

Pakšoi näol on tegu krõmpsude varte ja spinatitaoliste mahedate lehtedega köögiviljaga, mis sobib nii külmadesse kui ka kuumadesse roogadesse. Seda võib nii praadida, hautada kui ka wokkida. “Eriti maitsev on pakšoi just koos suvikõrvitsa ja kanalihaga. Kui pakšoid saada ei ole, siis asendamiseks sobib spargelkapsas, lehtkapsas või näiteks hiina kapsas,” soovitas Anni.

Mida läheb vaja:

  • 2 pakšoid

  • suvikõrvits

  • 6 redist

  • peotäis suhkruherneid

  • 1 sl hakitud rohelist sibulat

  • 0,5 apelsini mahl

  • 1 sl sojakastet

  • 1 sl õli

  • 0,5 tl riivitud ingverit

  • 2 sl hakitud maapähkleid

  • 0,5 punast tšillit (soovi korral)

  • Talleggi šašlõkk apelsini-ingverimarinaadis (või 500 gr kanafileetükke kerges teravas marinaadis)

Valmistamine

Sega 1 sl apelsinimahla ingveri, sojakastme ja õliga. Lõika pakšoid pikkupidi neljaks viiluks ja viiluta pikkupidi õhukeselt ka suvikõrvits. Pintselda köögiviljad marinaadiga ja grilli paari minuti jooksul keskmise kuumuse juures hõõguvatel sütel. Tõsta kaussi või vaagnale ja lisa viilutatud redis, hakitud sibul ja hakitud suhkruherned ning soovi korral tšilliviilud. Pigista peale järele jäänud apelsinimahl ja maitsesta kergelt soola-pipraga. Lisa hakitud maapähklid ja serveeri Talleggi apelsini-ingverimarinaadis šašlõki juurde.

Anni Rahula on Talleggi saadik.