Kõikvõimalikud krõbedikud on minu meelest ühed lihtsamad-lollikindlamad ning samas ka maitsvamad magustoidud üldse.Foto: Jazzinokitchen.ee
Toiduuudised
26. juuni 2019, 12:35

BLOGI | Rabarberi-mandlikrõbedik

Rabarberiaeg on veel viimaseid tuure käimas, nii et kiiremad sammud aianurka ning siredad varred näpus jooksuga kodukööki! Noori roosasid-rõõsasid varsi pole tarvis koorida, nii jääb magustoit ka kenama tooniga. Ainult vee alt läbi ning otse noa alla.


Kõikvõimalikud krõbedikud on minu meelest ühed lihtsamad-lollikindlamad ning samas ka maitsvamad magustoidud üldse. Hea-parem vormi põhja, peale purusegu ning ahjus kuldseks. Klassikalised krõbedike purud on kas 1:1:1 n-ö purukoogi puru baasil ehk ühe osa või kohta üks osa suhkrut ja sama palju ka jahu, või siis kaerahelvestest.
Minule kui suurele kaerafännile meeldivad kaerakrõbedikud kordades rohkem. Klassikalisele helbed-või-suhkur segule on siin lisaks veel vaniljet ja mandlijahu, mis muudab purusegu pehmemaks ja lisab hõrku mandlimaitset. Soovi korral võid lisada segule ka veidi mõrumandliessentsi, mis annab krõbedikule i-m-e-hea aroomi.

Rabarberi-mandlikrõbedik

  • 400 g rabarberit
  • 85 täistera kaerahelbeid
  • 30 rafineerimata suhkrut
  • 30 mandlijahu
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 50 g võid
  • soovi korral tilk mõrumandliessentsi, et ka lahtisest aknast mööda kõndijatel suu vett jooksma hakkaks

Valmista krõbedikku nii:

  • Vajadusel koori ja tükelda rabarber ning vala 22 cm läbimõõduga vormi.
  • Sega kaerahelbed, suhkur, mandlijahu ja vanilje omavahel, lisa võitükid ning mudi käte vahel ühtlaseks puruks.
  • Laota segu rabarberitele ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kate on pealt krõbe.
  • Lase veidi jahtuda ning naudi näiteks vaniljejäätisega.

Allikas: Blogi Jazzinokitchen