Kõikvõimalikud krõbedikud on minu meelest ühed lihtsamad-lollikindlamad ning samas ka maitsvamad magustoidud üldse.Foto: Jazzinokitchen.ee
26. juuni 2019, 12:35
BLOGI | Rabarberi-mandlikrõbedik
Rabarberiaeg on veel viimaseid tuure käimas, nii et kiiremad sammud aianurka ning siredad varred näpus jooksuga kodukööki! Noori roosasid-rõõsasid varsi pole tarvis koorida, nii jääb magustoit ka kenama tooniga. Ainult vee alt läbi ning otse noa alla.
Kõikvõimalikud krõbedikud on minu meelest ühed lihtsamad-lollikindlamad ning samas ka maitsvamad magustoidud üldse. Hea-parem vormi põhja, peale purusegu ning ahjus kuldseks. Klassikalised krõbedike purud on kas 1:1:1 n-ö purukoogi puru baasil ehk ühe osa või kohta üks osa suhkrut ja sama palju ka jahu, või siis kaerahelvestest.
Minule kui suurele kaerafännile meeldivad kaerakrõbedikud kordades rohkem. Klassikalisele helbed-või-suhkur segule on siin lisaks veel vaniljet ja mandlijahu, mis muudab purusegu pehmemaks ja lisab hõrku mandlimaitset. Soovi korral võid lisada segule ka veidi mõrumandliessentsi, mis annab krõbedikule i-m-e-hea aroomi.
Rabarberi-mandlikrõbedik
- 400 g rabarberit
- 85 täistera kaerahelbeid
- 30 rafineerimata suhkrut
- 30 mandlijahu
- 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
- 50 g võid
- soovi korral tilk mõrumandliessentsi, et ka lahtisest aknast mööda kõndijatel suu vett jooksma hakkaks
Valmista krõbedikku nii:
- Vajadusel koori ja tükelda rabarber ning vala 22 cm läbimõõduga vormi.
- Sega kaerahelbed, suhkur, mandlijahu ja vanilje omavahel, lisa võitükid ning mudi käte vahel ühtlaseks puruks.
- Laota segu rabarberitele ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit, kuni kate on pealt krõbe.
- Lase veidi jahtuda ning naudi näiteks vaniljejäätisega.
Allikas: Blogi Jazzinokitchen
Kommentaarid (0)