Nopri Talumeierei Jussikese kohupiimakreemid.Foto: Tiina Lebane
Toiduuudised
25. juuni 2019, 12:30

Nopri Talumeierei toob välja Jussikese sarja: uus piimatoode igaks nädalapäevaks

Nopri Talumeierei tänavuse aasta suurim uudis on Jussikese sari, mis hõlmab tähtsamaid tootegruppe: piimakokteilid, kohupiimakreemid, jogurtid ja juustud. „Aitame oma tootesarjaga väärtustada ja hoida elus Eesti laste aastakümnete tagust kangelast. Maapoiss Jussike sobib oma lihtsuse, maaläheduse ja heatahtlikkusega Nopri põhimõtetega,“ selgitab peremees Tiit Niilo. 

Väiketootja eeliseks on olla oma tegemistes paindlik. Loomulikult eeldab see korralikku nn tagatuba ja see on Nopris ka olemas: viimase aasta jooksul on Nopri 300pealine lüpsifarm kaasajastatud Eesti moodsaimaks. Talus on viiest lapsest neli igapäevaselt farmi ja meiereiga seotud.

Kes siis Jussikest ei tea! 1966. aastal ilmunud Silvi Väljali lasteraamatu "Jussikese seitse sõpra" tegelast tunnevad sellest saadik küllap iga põlvkonna lapsed ja lapsemeelsed. Teistele tuletame igaks juhuks meelde, et Jussike oli heledapäine poisike, kellele üle kõige meeldis pühapäev, sest see on ainus vaba päev nädalas, millal saab ainult mängida.

Sestap otsustab poiss Pühapäevale külla minna ja paluda sellel jääda. Pühapäeva otsides kohtub poiss aga ka teiste nädalapäevadega, kellelt kõigilt on midagi huvitavat õppida ja mõistab, et tegelikult on kõik päevad ühtmoodi toredad.

Aga nüüd läheb põnevaks! Kui legendaarse lasteraamatu autori tütar hiljaaegu Võrumaal Rõuge vallas asuva Nopri Talumeierei peremehe Tiit Niiloga ühendust võttis, siis edasi läks Lõuna-Eesti väiketootmises kõik kiiresti ja täna saamegi jagada head uudist: alates 1. juulist on Coopi kauplustes müügil seitsmest tootest koosnev piimatoodete valik Jussikese seitse sõpra.

Jussikese sõbrad igaks nädalapäevaks on mustikajogurt, banaani-piimakokteil, šokolaadi-piimakokteil, maasika-kohupiimakreem, karamellikohoke, koorekaramell ja juustuke.