Jaanijääkide taaskasutus
Foto: kollaaž: (10x Jaan Heinmaa, Mari-Liis Ilover, Daisy Lappard, Britt Paju, Ragne Värk )JAANIÕHTU LÄBI, JÄÄGID ALLES │Võlu peost järele jäänud toidujääkidest uued hõrgutised
1. Suska singi-, juustu- ja köögiviljaribad omleti sisse
Omlett on võitmatu: valmib lihtsalt ja kodus leiduvatest toorainetest, pealegi saad siin ära kasutada kõik vorsti-singi-juustu-liha-kalatükid ja köögiviljaribad. Peale puista juustujäägid.
2. Roheline kraam hakkab närtsima: surista see smuutiks
Närtsinud salatirohelist ei isuta leivale või salatisse panna, küll aga sobib see hästi rohelise smuuti sisse. Surista segu saumikseriga või mikserikannus ning ära unusta lisada ka puuviljade jääke ja mahlapakkide põhjasid.
3. Pruunitäpilised banaanid ülimaitsvaks jäätiseks
Pruunid banaanid on õige väärt kraam, sest just nendest saab valmistada taevalikku banaanijäätist: tükelda kooritud banaanid, hoia öö läbi sügavkülmas ja töötle siis pehmeks hõrgutiseks. Kui soovid, lisa šokolaadi, marju või muud meelepärast.
4. Vaesed rüütlid võivad olla nii valged kui ka pruunid
Kui leiva-saiaviilud on kuivama hakanud, siis on sul vaesed rüütlid peaaegu laual! Kasta vaid viilud munapiima sisse ja prae või sees kuldpruuniks. Toit nagu lapsepõlv!
5. Salat, mida jääb alati väheks
Kuivanud saiast saad valmistada ka Itaalia talupoegade lihtsat salatit panzanella`t. Kõige tähtsam on, et sul oleks salatisse panna tomatit ja oliiviõli, sest need muudavad kuivanud saiatükid pehmeks ja nii saavad need omakorda imada endasse kõik head maitsed.
6. Pitsa valmib kiiresti
Kui peost jäi järele vorstikesi ja muud lihakraami ning juustu ja köögivilju, siis jah - pitsa on õige vastus. Põhjaks kasuta tortiljasid või lavašši ja küpseta pitsat vaid nii kaua, kuni juust on sulanud.
7. Retro, mis meeldib kõigile
Nostalgilised soojad võileivad lasevad ära kasutada kuitahes kuivanud saia-leivaviile, grill- või mõne muu kastme jääke ja nägukrimpsutavaid tomateid.
8. Köögiviljad püreesupiks
Grillitud köögiviljadest saab valmistada maitsva püreesupi, mida söövad ka lapsed. Kasuta siin julgelt kõiki kuumast läbi käinud juur- ja köögivilju ning arvesta, et 4-5 sööja jaoks läheb vaja umbes 1 l vedelikku ja 1 l tükeldatud köögivilju. Kui kapis leidub poolik sulatatud või toorjuustukarp, siis sametisema maitse jaoks lisa supile seegi.
9. Köögiviljakarri ja sõbrad
Vürtsikas köögiviljakarri on samuti hea võimalus jääkide ärakasutamiseks. Kõige tähtsam on, et sul on kookospiima ja mõnda vürtsikat pastat. Ja kui leidub kikerherne- või oakonserv ja ka grillijääke, siis pista "sõbradki" kastmesse.
10. Küpsisejääkidest uus kook
Eri sorti küpsistest, mida peo jooksul ära ei söödud, saad nüüd teha peaaegu et maailma lihtsaima küpsiserulli. Lihtne teha ja hea jaokaupa süüa!
11.
Kommentaarid (0)