"Glasuurkastet kasuta pärast grillimist. Tulel hakkab glasuurkaste kindlasti kõrbema ja võib kogu senise vaeva ära nullida," tuletab meelde kogenud grillmeister Erlis Schönberg. Foto: Panther Media
Toiduuudised
23. juuni 2019, 10:00

GRILL VÄLJA: jaanipäev nõuab nii liha kui juurikaid

Millised osad seast, lambast ja veisest grillil kõige mõnusamaks kõhutäieks küpsevad, teab omast kogemusest sel suvel Hiiumaal liha säristav grillimeister Erlis Schönberg.

Millised osad seast, lambast ja veisest grillil kõige mõnusamaks kõhutäieks küpsevad, teab omast kogemusest sel suvel Hiiumaal liha säristav grillimeister Erlis Schönberg.

„Sealiha parimad tükid on loomulikult kaelakarbonaad, sise- ja välisfilee ning ribi,“ ütleb Lest & Lammas resto ning Vetsi talli peakokk Erlis Schönberg. See sõltub juba sööjast, kas talle meeldib rohkem rasvane läbikasvanud liha või taisem filee.

„Grillida võib ka maksa, abaliha ja muid jaotustükke. Veisest sobivad grillile hästi nii sise- ja välisfilee, antrekoot, ribi, pähkeltükk kui ka saba,“ teab Erlis omast kogemusest.

Edasi lugemiseks: