Toiduuudised
28. juuni 2019, 10:30

PROOVI, UURI JA MEKI | Mis toidumaailmas uudist?

Nädala nipp

Puder kiirelt valmis!

Kui hommikul pole aega pikka pudrutegu ette võtta, kasuta nippi, mille abil kõhutäide kiiremini valmis saab. Pane sobiv kogus pudruhelbeid eelmisel õhtul vette likku nii, et vesi kataks neid vaid kergelt. Hommikuks on helbed pehmed ja vee endasse imanud.

Nüüd keeda hommikupuder vee või piimaga kiirelt valmis – valmimisaeg on palju lühem. Seda nippi saad kasutada siis, kui valmistad putru kaera- või mitmeviljahelvestest.

Kasulik köögividin

Kartuliriiv

Lihtne ja kiire viis keedetud kartulite ning teiste köögiviljade riivimiseks. Pista kartulid riivi topsi ja suru käepidemed lihtsalt kokku. Riivitud kartulisegu valmib imeväel. Kartuliriiv sobib kõige paremini gnocchi-taina ehk kartuliklimpide valmistamiseks, kuid kohevat massi võid edukalt kasutada ka köögiviljapannkookide või püreede valmistamisel.

Mis uudist?

Uued tulijad alkoholivabade õllede seas

Õllesõprade rõõmuks on valik täienenud kahe uue joogiga – müügile jõudsid alkoholivaba Saku Originaal ja ale-tüüpi ehk pinnakäärituse meetodil valminud Pale Ale. Alkoholivaba Saku Originaal on toodetud kvaliteetsest laagriõllest ja maitse muudavad eriliseks pruulimisel kasutatud humalad. Need lisavad õllele karastavat mõrkjat maitset ja annavad vürtsikaid noote ka aroomile. Kuldse värvusega kreemine GO Pale Ale on aga hästi tasakaalustatud magusa mekiga ja kergelt vürtsise, tsitrusviljadele omase aroomiga.

Krõbe ja maitsev

Täkumetsa kaubamärgi all valminud tervislikke maiuseid leiab Rimi ja Selveri kauplustest üle Eesti. Kaneelisõpradele pakuvad kindlasti huvi kiudainerikkad kaneeliküpsised, mis on valmistatud säilitusaineteta ning on laktoosi- ja gluteenivabad. Tervislikes küpsetistes ei leidu ka nisujahu, appi on võetud hoopis mahe toortatar. Meeallergikutele mõeldes on küpsised valminud mahe-roosuhkrust. Meeldivalt krõbeda ja maitsva ampsu orienteeruv hind on 1.99 / 150 g

Uus kokaraamat «Maaköök»

Kirjastuse Varrak uus kokaraamat on tagasipõige aegadesse, mil toit tehti viimseni valmis kodus. Kas mäletad veel lapsepõlveaegseid õhtusööke maal: värskelt suitsutatud kala, puupliidiahjus küpsetatud kollast saia, omatehtud moose-küpsiseid-kooke ja seda, kuidas kogu pere köögilaua taga kokku sai? Sellest see raamat räägibki ja on eelkõige mõeldud neile, kes armastavad südamega tehtud maitsvat ja säilitusaineteta valminud tervislikku traditsioonilist toitu.