Koogikunst rabarberitega.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
19. juuni 2019, 17:59

BLOGI | Maitsev kunstiteos: rabarberi-tarte mandlikreemiga

Rabarberist ei ole lihtsalt võimalik tüdineda – tema kasutamiseks leiab alati uusi ja põnevaid viise, mida ka ise järele proovida. Siin on söödav kunstiteos, mille retspeti soovitame kindlasti vihikusse üles märkida! 

Siin retseptis on rabarberikihi all peidus mandlitäidis ja muretainas on sel korral gluteenivaba, kasutatud on erinevate jahude segu. Küpsedes kahjuks küll rabarberi erksad värvid tuhmuvad, kuid sujuv ombré üleminek jääb sellegipoolest kenasti näha. 


Kasuta küpsetise valmistamiseks 10 x 33 cm suurust vormi.

Põhi:
100 g riisijahu
100 g mandlijahu
50 g täistera kaerajahu
65 g maisitärklist
40 g suhkrut
näpuotsatäis soola
60 ml ehk 55 g neutraalse maitsega õli, näiteks rapsiõli
60 ml külma vett

Mandlikreem:
35 g mandlijahu
1 muna
100 g 10% koort
25 g suhkrut
0,5 tl vaniljekaunapastat
peale 2-3 saledama varre jagu kenades toonides rabarberit


Põhja jaoks mõõda kuivained kaussi, lisa õli ja vesi ning sega ühtlaseks. Mätsi taignapalliks ning pane külmkappi 30 minutiks kuni tunnikeseks seisma. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ning tõsta ettevaatlikult võitatud vormi. Suru tainas vormi põhja ja äärtesse ning täksi põhi kahvliga auguliseks. Eelküpseta põhja, kas raskusega või ilma 180 kraadi juures 10-13 minutit, kuni põhi on pealt kuiv ja veidi jumet võtnud. 

Kreemi jaoks vispelda kõik ained omavahel. Puhasta vajadusel rabarber ning lõika vormi laiused tükid. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ning kata rabarberitega. Küpseta umbes 25-30 minutit, kuni rabarber on pehme ja servad helepruunid. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.