Toiduuudised

Tänavatoit: Telliskivi toidupidu näitas, et kotletisaia laul on lauldud (3)

Kersti Eero, 15. juuni 2019, 00:01
SUŠIBURGER: Lätlaste nägemus sušist.Foto: Kersti Eero

Nagu digirevolutsioon on toonud meile uue kirjaoskuse, on tervislik trend toonud hamburgerile uue hingamise ning vahel ka uue vaimuka nime. Näiteks, kas olete kunagi kuulnud sušiburgerist või not dog' ist? Aga just neid võis proovida eelmisel nädalavahetusel kuuendat korda peetud Tallinna tänavatoidufestivalil.

Loendamatu hulga toiduputkade, -kärude ja foodtruck'ide vahel liikudes jäi silma, et Eestis pakutav tänavatoit on võtnud kindla kursi Aasiasse ning mis eriti tore – sellele püütakse ka kohalikku koloriiti lisada. Olgu see siis fish and chips Peipsi ahvenast, rukkipaneeringus räimed, värske soolakurk, Muhu leib, rabarberikali vms. Loodetavasti aitab kohaliku päritolu rõhutamine ka murda visalt püsivat mõtteviisi, nagu tänaval pakutaks ainult rämpstoitu. 

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

15. juuni 2019, 00:01
ÕHTULEHE KATSE: kuidas õnnestub tänavatoidu festivalil proovitut koduköögis järele teha?