RabarberFoto: Pixabay
Retseptid
16. juuni 2019, 13:00

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: imelihtne, aga hõrk rabarberi-martsipanikook (1)

Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutab sellenädalases veerus värsketest kodumaistest aiasaadustest, mida turgudel juba leida võib ning kiidab eriti Lõuna-Eesti kaubaplatse Lõunakeskuse Taluturgu ja Tartu Turuhoonet.  

Ühtlasi jagab ka üht Rootsist pärit imehead ja lihtsat martsipaniga rabarberikooki.

Rabarberi-martsipani kook 6-le

600-800 g rabarberit

1 sl kartulitärklist

1 dl heledat roosuhkrut

1 dl mandlilaaste

Tainas rabarberi peale: 

1 klaas nisujahu

1 klaas kaerahelbeid

0,25-0,5 klaasi heledat roosuhkrut (võib olla rohkem, kui serveerid ilma jäätiseta)

1 tl jahvatatud kardemoni

100 g 40-60% mandlimassi

100 g taluvõid

Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Määri ilus keraamiline ahjuvorm võiga (kooki serveeri samas vormis!). Koori ja lõigu rabarber vormi põhja 1-2 cm tükkideks. Sega suhkur ja tärklis ning puista ühlaselt rabarberitele.

Tainaks sega jahu ja kaerahelbed suhkru ja kardemoniga. Riivi sisse mandlimass ja sega jahuga. Haki segusse külm või. Näpi kiiresti purumassiks – et või ei jõuaks sulada! Raputa segu rabarberitele, kõige peale puista mandlilaaste. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Jälgi, et mandlilaastud ära ei kõrbeks! Serveeri soojalt jäätise, vahukoore või vanillikreemiga või koos kõigi kolmega!

Imehea!

NIPP! Mina panen tihti rabarberite peale ka poolitatud maasikaid, siis tekib täiesti uus ja kevadine maitsekombinatsioon. Puhas nauding!