Kreemised mustikaruududFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. juuli 2019, 09:03

LIHTNE JA OI KUI MAITSEV! Kreemised mustikaruudud mekivad lausa luksuslikult

Pehme põhja ja kreemise kattega kooki on üsna lihtne valmistada, aga maitseb see lausa luksuslikult. Kooki võib küpsetada ka muude suvemarjadega nt vaarikate või sõstardega.

Koostisosad
PÕHI
5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillisuhkur
1.5 dl Suhkur
100 g Toasoe või
3 tk Muna
KATE
400 g Toorjuust
3 spl Vanillikreemipulber
2.5 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
10 dl Mustikad

Valmistamine

16 tk

1. Sega jahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja suhkur. Klopi toasoe või  hulka munad ja sega ühtlaseks. Kata tainas toidukilega ja pane 30 minutiks külmkappi.

2. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 25 x 35 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Suru tainas vormi põhja, pane ahju ja küpseta 15 minutit helepruuniks. Võta ahjust.

3. Hõõru toorjuust ja vanillikreemipulber ühtlaseks. Vahusta koor suhkruga, sega juustuseguga. Tõsta mass põhjale ja tasanda pealt, raputa peale mustikad. Küpseta 20-25 minutit.

4. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Raputa peale tuhksuhkrut.