Külm pokaalisupp porgandist
Koostisosad
1 kg Porgand
2 tk Keskmine sibul
3 tk Suurem küüslauguküüs
4 spl Õli
2 tl Karripulber
1 tl Kurkum
5 cm Ingveritükk
7.5 dl Aedviljapuljong (FoodStuudio)
7.5 dl Keedetud vesi
3 spl Mesi
Sool
2 dl Kookoskoor
0.5 tk Väikese sidruni mahl
Serveerimiseks hakitud redised ja värsked ürdid
Valmistamine
1. Koori porgandid, sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks.
2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles hakitud köögivilju umbes 5 minutit. Lisa karri ja kurkum ning hakitud ingver ja hauta segades veel paar minutit. Lisa aedviljapuljong ja vesi ning keeda tasasel tulel 20–25 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.
3. Püreesta supp saumikseriga või mikserikannus. Maitsesta mee ja soolaga ning lisa kookoskoor ja tsitrusmahl. Lase maha jahtuda ja tõsta külmkappi maitsestuma.
4. Serveerides puista värviks ja maitseks peale hakitud rediseid ja värskeid ürte.
Kommentaarid (0)