Taimetoidu retseptid

Külm pokaalisupp porgandist 

Tiina Lebane, 19. juuli 2019, 08:06
Külm pokaalisupp porgandistFoto: Jaan Heinmaa
Jahutatud taimne supp sobib suvepidudeks suurepäraselt! Supi varem valmis tegemine ja külmkappi ootele panemine on kindel soovitus, sest nii jõuavad maitsed seguneda ning õigel hetkel saad serveerida tasakaalus maitsete ja kauni värviga täiuslikku külma püreesuppi. Kasvõi pokaalist! 

Koostisosad
1 kg Porgand
2 tk Keskmine sibul
3 tk Suurem küüslauguküüs
4 spl Õli
2 tl Karripulber
1 tl Kurkum
5 cm Ingveritükk
7.5 dl Aedviljapuljong (FoodStuudio)
7.5 dl Keedetud vesi
3 spl Mesi
Sool
2 dl Kookoskoor
0.5 tk Väikese sidruni mahl
Serveerimiseks hakitud redised ja värsked ürdid

Valmistamine

1. Koori porgandid, sibulad ja küüslaugud ning haki peeneks.

2. Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles hakitud köögivilju umbes 5 minutit. Lisa karri ja kurkum ning hakitud ingver ja hauta segades veel paar minutit. Lisa aedviljapuljong ja vesi ning keeda tasasel tulel 20–25 minutit või kuni köögiviljad on pehmed.

3. Püreesta supp saumikseriga või mikserikannus. Maitsesta mee ja soolaga ning lisa kookoskoor ja tsitrusmahl. Lase maha jahtuda ja tõsta külmkappi maitsestuma.

4. Serveerides puista värviks ja maitseks peale hakitud rediseid ja värskeid ürte.