Küüslaugune seeneraguu pehme polentagaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
9. juuli 2019, 09:21

PÄEVARETSEPT! Küüslaugune seeneraguu pehme polentaga sobib hästi ka tervislikumalt toitujale (1)

Küüslauguvõis hautatud seened sobivad maheda ja kreemja polentaga imehästi. Polenta ehk maisimanna on tänuväärt lisand, mis valmib kiirelt ja sobib hästi ka tervislikumalt toitujale. Seenteks kasuta kas šampinjone või metsaseeni – nii nagu parajasti soovid või käepärast on.  Soovi korral võid peale pudistada ka pisut sinihallitusjuustu või fetat. Veganiroa jaoks sega või asemel polentasse näiteks kookosõli ja jäta parmesan ära.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Seened
30 g Või
6 tk Küüslauguküüs
1 tl Persillade maitseainesegu (Santa Maria)
0.5 l Piim
3.5 dl Aedviljapuljong
2 dl Polenta (maisimanna)
40 g Või
80 g Peenelt riivitud parmesan
Värske maitseroheline serveerimiseks
Soovi korral sinihallitusjuust või feta tealepuistamiseks

Valmistamine

1. Puhasta seened ja lõika paksemateks viiludeks. Sulata potis või, lisa seened ja kuumuta segades, kuni seentest eraldub vedelikku ja see hakkab keema. Puhasta küüslaugud ja purusta potti seente juurde. Kuumuta segades veel 5 minutit, siis keera kuumus maha ja kata pott kaanega.

2. Polenta jaoks kuumuta teises potis piim ja puljong keema. Nõrista segades hulka polenta ning hauta madalal kuumusel ja aeg-ajalt segades umbes 10 minutit või kuni vedelik on maisimannasse imbunud. Sega hulka või ja parmesan, kontrolli maitset ja vajadusel lisa veidi soola.

3. Tõsta pehme polenta taldrikutele, vajuta lusikaseljaga portsjonile süvendeid ja jaga peale seeneraguu koos võileemega. Kui soovid, pudista portsjonitele ka veidi fetat või sinihallitusjuustu ning kaunista värske maitserohelisega.