Külm plaaditort maasikatega.Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
22. juuni 2019, 09:00

NÄDALA KOOK | Külm plaaditort maasikatega (1)

Suvi ja maasikad toovad inimesed kokku! Kui seltskond on suur ja kooki peab jätkuma paljudele, siis valmista vana hea puhaste maitsetega küpsisetort suurele ahjuplaadile. Tee põhi eelmisel päeval valmis ja hoia külmkapis, siis on seda hiljem lihtsam lahti lõigata. Koorene toorjuustutäidis ja maasikad pane peale vahetult enne serveerimist. Kui täidis tundub liiga koorene, siis asenda pool toorjuustukogusest kohupiimaga.

Koostisosad
PÕHI
400 g Digestiivküpsised
0.5 dl Rafineeritud roosuhkur
150 g Sulatatud või
TÄIDIS
800 g Maitsestamata toorjuust
200 g Kookoskoor
1 dl Suhkur
1 tk Väikse sidruni riivitud koor
2 dl Rõõsk koor 35%
1.5 l Värsked maasikad
1 dl Röstitud kookos- või mandlilaastud

Valmistamine

1 ahjuplaaditäis

1. Purusta küpsised kannmikseris või kilekotis, lisa suhkur ja sulavõi ning sega puruseks seguks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja suru lusikaseljaga ühtlaselt laiali. Jälgi, et küpsisekiht jääks ka servadest sama paks kui keskelt. Tõsta külmkappi vähemalt 2 tunniks või järgmise päevani.

2. Sega toorjuust kookoskoore ja suhkruga läbi, lisa ka riivitud sidrunikoor. Vahusta koor ja lisa rahulikult segades toorjuustusegu hulka. Laota valge kate lohakalt küpsisepõhjale.

3. Viiluta maasikad jämedamalt ja jaga kreemile. Puista peale röstitud kookos- või mandlilaaste ja serveeri kohe.