Rāmen-burgerFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
19. juuni 2019, 09:00

Rāmen-burger

Burgerid on moes ja võimalusi nende valmistamiseks on lõputult. Selles retseptis on sai-pihv-sai kombo asendatud eksootilisema jaapanipärase nuudel-liha-nuudel kooslusega. Lisamaitseks vahele värsket rukolat ja soolakas-magusat teriyaki-kastet. Meeldib kindlasti ka lastele!Vihje: suvisel ajal ja võimaluse korral küpseta lihaviilud grillil ja paku teistmoodi burgereid kasvõi jaaniõhtul. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Nuudlid
2 tl Puljongipulber
4 tk Muna, suurus L
Õli praadimiseks
6 tk Minutipihv broileri- või sealihast
Sool
Must pipar
Värske rukola
Teriyaki- või magus tšillikaste

Valmistamine

1. Keeda nuudlid pakendi juhiste järgi pehmeks, lisades keeduveele ka puljongipulbrit. Kui vaja, nõruta liigne vesi ära. Kui mitte, siis sega nuudlid läbi ja lase mõned minutid jahtuda. Klopi munad suures kausis lahti ja sega juurde nuudlid osade kaupa.  

2. Tõsta 2 kuhjaga supilusikatäit nuudlitainast väikesele taldrikule ning vormi lusikaseljaga umbes 1 cm paksuseks ja 8–10 cm läbimõõduga kettaks. Tainast peaks jätkuma 12 ketta tegemiseks. Prae kettad pannil kuumas õlis mõlemalt poolt isuäratavalt kuldseks.

3. Viimasena tõsta pannile soola ja pipraga maitsestatud minutipihvid. Prae lihaviilud kiiresti mõlemalt poolt kuldpruuniks, suuremad tükid võid pooleks lõigata. Tõsta lihaviilud koos värske rukola või mõne muu rohelise salatiga nuudliburgerile, nirista peale pisut teriyaki- või magusat tšillikastet ja tõsta teine burger katteks peale. Söö kohe.