Lihatoidu retseptid

PÄEVARETSEPT | Maks Veneetsia moodi 

Tiina Lebane, 27. juuni 2019, 09:00
Maks Veneetsia moodi.Foto: Jaan Heinmaa
Traditsiooniliselt praetakse maksa juurde ikka mõnusaid mahlaseid sibulasektoreid. Nüüd lisa veel üsna tugevamaitselist salveid või õrnemat estragoni, head valget veini ja oled toonud oma kööki Itaalia maitsed! Veneetsia kandis süüakse seda maksatoitu argiroana, lisandiks küüslaugu ja ürtidega maitsestatud kartulipüree või värske ciabatta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Veisemaks
4 tk Keskmine sibul
30 g Või
4 spl Õli
1 punt Värske salvei või estragon (jäta osa serveerimiseks)
Sool
Purustatud must pipar
1 tl Persillade maitseainesegu
1.5 dl Kuiv valge vein

Valmistamine

1. Eemalda maksalt kelme ja sooned ning lõika õhukesteks viiludeks. Koori sibulad, poolita pikuti ja lõika õhukesteks sektoriteks.

2. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel võid ja õli, lisa sibulad ja hauta kuldseks. Lisa värske hakitud maitseroheline ja sega läbi. Tõsta natuke kuumust, lükka sibulasegu ühte panniserva, vala maksaviilud pannile ja prae segades läbi. Kui maks ei ole enam verine, siis maitsesta see soola, pipra ja Persilladega.

3. Keera kuumus kinni, vala vein pannile ja lase minuti jagu muliseda. Sega roog läbi ja serveeri kohe koos värske maitserohelisega.