Esimene rabarberikook, mille ahju lükkasin, sai sel aastal lihtne ja kodune.Foto: Jazzinokitchen
Toiduuudised
12. juuni 2019, 12:46

BLOGI | Lihtne ja kodune gluteenivaba rabarberikook

Rabarber, mu lemmik suvekuulutaja! Esimene rabarberikook, mille ahju lükkasin, sai sel aastal lihtne ja kodune. Nii mõnus on seda tassi (oma aiast korjatud) värske piparmünditeega valgel õhtupoolikul süüa.

Kook on tänu täistera kaerajahule kiudainerikas ning riisijahu koos tärklisega täidavad siduja rolli, et kook liiga mure ei oleks. Kel kapis on, soovitan ka üks jäätisekuul koogitükile peale voolida. Nii saab koogiampsule veidi vunki juurde lisada. Kook on parim soojalt! 

Vaja läheb:

100 g toasooja võid
75 g rafineerimata suhkrut
3 suurt muna
0,5 tl vaniljekaunapastat
150 g täistera (gluteenivaba) kaerajahu
65 g riisijahu
60 g kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
150 g hapukoort
3 suurt vart ehk u 350-400 g rabarberit

Valmista kooki nii:

  • Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ja vanilje, seejärel omavahel segatud kuivained ning viimasena hapukoor. Sega ühtlaseks.
  • Vajadusel koori ning tükelda rabarber.
  • Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud äärtega 26 cm läbimõõduga vormi ning puista peale rabarberitükid. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 30-35 minutit, kuni rabarber on pehme ja tainas on küps. Ole ettevaatlik, et sa kooki üle ei küpseta.
  • Serveeri soojalt kas tuhksuhkruga ülepuistatult või koos vaniljekastme või -jäätisega.

Blogi: Jazzinokitchen