Lambahakkliha ja suitsune baklažaan lavašigaFoto: Tuuli Mathisen
Õhtusöögi retseptid
12. juuni 2019, 15:15

KESKNÄDALA KOLMIK: kolm lihtsat ja maitsvat rooga argiõhtuks

Kolmapäeva õhtul võib olla üsna kindel, et töönädala selgroog on murtud. Soomlased nimetavad kolmapäeva humoorikalt lausa pikkuperjantai`ks ehk väikeseks reedeks. Oleks nagu põhjust... vähemalt õhtul kodus süüa teha!

Siin on kolm lihtsat ja kiirelt valmivat Toidutare liha-, kala- ja taimset rooga. 

Klikka retseptil: Lambahakkliha ja suitsune baklažaan lavašiga

Lambahakkliha ja suitsune baklažaan lavašiga Foto: Tuuli Mathisen

Võluv roog Türgi köögist, kus baklažaan esineb seekord kreemjana, pakkudes mahedat ja pehmet pesa krõbedaks praetud lambahakklihale ja tulisele tšillivõile. Sellist kooslust sobib serveerida eelroaks koos lavašiga, millega igaüks saab seda hüva rooga endale suhu transportida. 

Klikka retseptil: Taani kalapada

Taani kalapada Foto: Jaan Heinmaa

Siin on nii punast kui ka valget kala, viimasena võid kasutada kasvõi räimefileesid. Kala tükeldades jälgi, et nii seene- kui ka kalatükid oleksid enam-vähem ühesuurused. Lisaks ka köögivilju sisaldav koorene kalapada saab kiiresti valmis ja on koos riisi või kartulipudruga hea õhtusöök kogu perele.

Klikka retseptil: Bolognese kaste ubadest ja šampinjonidest 

Bolognese kaste ubadest ja šampinjonidest Foto: Jaan Heinmaa

Taimne pastakaste, mis ei jää sugugi alla hakklihaga valmistatud Bolognese kastmele. Maitsebuketis võidutsevad ikkagi küüslauk, tomat ja basiilik.