Küpsetised

NÄDALA KOOK | Pannkoogiroosid 

Tiina Lebane, 29. juuni 2019, 09:00
Pannkoogiroosid.Foto: Jaan Heinmaa
Pole kahtlustki, et pannkookidele ei ole lihtne vastu panna. Eriti veel sellistele, mis on edevalt roosiks volditud ning hea ja paremaga täidetud. Pannkoogijahust valmistad taina hoopis lihtsalt ning kui teed pannkooke korraga tervest pakist ja liitrist vedelikust, siis kasuta aja kokkuhoiu mõttes praadimiseks kahte panni. Täidises kasuta pigem maitsestamata jogurtit või kohupiimakreemi, värskeid marju ja loomulikult oma lemmikjäätist!

Koostisosad
1 pk Pannkoogijahu (500g)
1 l Vesi või piim
400 g Paks kreeka jogurt või kohupiimakreem (nt Thule)
250 g Kakaoga kondenspiim (Jaani)
400 g Maasikad või muud marjad
200 g Jäätis

Valmistamine

16 tk

1. Valmista pannkoogitainas pakil oleva juhendi järgi ja prae koogid. Tervest pakist pannkoogijahust peaksid saama 16 ülepannikooki.

2. Määri pannkoogile kohupiima ja natuke kakaoga kondenspiima. Voldi kook keskelt kokku ja keera torbikuks. Mähi torbik küpsetuspaberisse ja aseta kõrge servaga kaussi või iga torbik eraldi nõusse, näiteks joogiklaasi. Tee kõikidest pannkookidest samasugused torbikud.

3. Viiluta maasikad ja jaga kookidele. Vahetult enne serveerimist tõsta pannkoogirooside keskele ka veidi toasoojas pehmenenud jäätist.  

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee