Pannisalat pasta, roheliste kaunviljade ja kodujuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
12. juuni 2019, 09:05

Värske kraam on poes ja turul juba olemas, et teha pannisalatit

Hea ja toitev salat, kus suvisel ajal saad kasutada värskeid kaunvilju, mida praegu poest ja turult juba leida võib, ning muul ajal külmutatuid. Pasta vali meelepärane, kas nisu- või mõnest muust jahust. Kui suhkruherneid poest ei leia, siis kasuta värskeid või külmutatud rohelisi herneid. Ja kindlasti lisa värsket piparmünti – see annab salatile eriliselt värske maitse ja värvib taldrikutäie kenasti roheliseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Meelepärane pasta
200 g Aedoad
150 g Suhkruherned
1 tk Keskmine sidrun
1 prk Kikerherned (400g)
2 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
200 g Kodujuust
100 g Feta
1 peotäis Värske piparmünt

Valmistamine

1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees vastavalt juhendile pakil pehmeks, nõruta. Pane teise potiga umbes 1 dl vett keema.  Puhasta aedoad, lõika pooleks ja pane koos suhkruhernestega paariks minutiks keevasse vette. Seejärel vala vesi ära ja loputa roheline külma veega üle.

2. Koori sidrunilt koor õhukeste ribadena. Loputa ja nõruta kikerherned.

3. Puhasta küüslaugud, haki hästi peeneks ja prae pannil kuumas õlis kergelt läbi. Lisa pannile küüslaugu juurde keedetud pasta, suhkurherned, aedoad, sidrunikoor ja kikerherned ning pigista sidrunimahla peale.

4. Kuumuta segades 1 minut. Siis sega hulka kodujuust ja jaga salat portsjoniteks. Pudista igale portsjonile fetat ja hakitud mündilehti. Söö kohe.