Burgerid toorvorstipihvide, õunaviilude ja mündise kapsasalatiga Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
26. juuni 2019, 09:00

PÄEVARETSEPT | Burgerid toorvorstipihvide, õunaviilude ja mündise kapsasalatiga

Eestlaste suvistest lemmikutest, toorvorstidest, valmistad maitsvad pihvid ka burgerite vahele – kas grillil, ahjus või pannil. Tee pihvitainas ja salat eelmisel päeval valmis, siis valmivad kõigi lemmikud burgerid eriti kärmelt. 

Koostisosad
8 tk Kukkel
8 tk Juustuviil
1 tk Roheline õun
KAPSASALAT
2 dl Hästi peeneks hakitud värske kapsas
1 tk Rohelise sibula vars
1 peotäis Piparmündilehed
2 tl Oliiviõli
1 tl Õunaäädikas
Sool
Suhkur
PIHVID
450 g Meelepärased toorvorstid
2 tk Rohelise sibula vars
Piparmündilehed

Valmistamine

8 tk

1. Kõigepealt valmista kaspasalat, et see natuke maitsestuda jõuaks. Haki värske kapsas hästi peeneks. Lisa hakitud sibul (nii valge kui ka roheline osa) ja mündilehed, õli ja äädikas ning maitsesta vähese soola ja suhkruga. Tõsta külmkappi ootele.

2. Pihvide tegemiseks lükka toorvorstide sisu soole seest kaussi, lisa hakitud sibul (valge ja roheline) ja mündilehed ning sega tainaks.

3. Vormi tainast 8 pihvi ja prae kuumal pannil kiirelt mõlemalt poolt kuldpruuniks. Võid seda teha ka grillil või ahjus (225 °C, ülemisel siinil 10–12 minutit). Tõsta juustuviilud kuumadele pihvidele ja lase sulada.

4. Lõika kuklid pooleks. Viiluta terve õun õhukesteks ketasteks (koorida pole vaja). Tõsta kukli alumisele poolele paar õunaviilu, paar lusikatäit salatit ja üks pihv ning tõsta teine kuklikpool peale. Söö kohe.