SidrunilimonaadFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
18. juuni 2019, 09:00

Sidrunilimonaad

Omavalmistatud värske ja jahutav limonaad on kindel suvine hittjook. Vaja läheb vaid sidrunit, mett, suhkrut ja vett. Lihtne! 

Koostisosad
5 tk Suur (mahe)sidrun (kokku u 1,2-1,3 kg)
1.5 l Keev vesi
2 spl Mesi
1.5 dl Suhkur

Valmistamine

2l

1. Pese sidrunid hoolikalt. Kui sa ei kasuta mahesidruneid, siis hoia neid enne kasutamist paar tundi vee sees, kuhu oled lisanud kas äädikat või soola.

2. Koori kollane kooreosa kuumakindlasse kaussi ja pane kooritud sidrunid kilekotis või kinnises anumas külmkappi. Vala sidrunikoortele keev vesi, lisa mesi ja suhkur. Sega läbi, kata kauss tiheda kaane või toidukilega ja jäta järgmise päevani toasooja tõmbama.

3. Pigista kooritud sidrunitest mahl kaussi sidrunitõmmise hulka. Sega, proovi maitset ja kui vaja, lisa maitse järgi suhkrut. Villi vedelik läbi sõela pudelitesse ja tõsta külmkappi.

4. Kasuta limonaadipõhjana, lisades tavalist või mullivett ja jääd ning kaunistades sidruniviilude ja mündilehekestega.