Magustoidud
7. juuli 2019, 16:39

SEE TEEB PÜHAPÄEVA TÄIUSLIKUKS: tuuletaskupärg kohvikreemi ja maasikatega

Tõeliselt maitsev kooslus koosneb mahedast keedutainast pärjast, kohvimaitselisest kreemist ja maasikatest. Tuuletaskupärja võib varem valmis küpsetada, lausa paar päeva varem. Ka kreemi võiks varem, kasvõi eelmisel päeval, valmistada, et see jõuaks külmkapis piisavalt taheneda. 

Koostisosad
KEEDUTAINAS
1 dl Piim
1 dl Vesi
75 g Või
0.25 tl Sool
2 dl Nisujahu
3 tk Muna
KOHVIKREEM
3 dl Piim
3 tk Suur munakollane
1 dl Suhkur
1.5 spl Nisujahu
1.5 spl Maisitärklis
4 spl Kange kohvijook
3 tl Vanillisuhkur
75 g Või
0.25 tl Sool
200 g Maasikad

Valmistamine

10 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Mõõda potti vesi, piim, või ja sool. Lase keema  tõusta ja tõsta kastrul pliidilt ära. Kalla sekka kogu sõelutud jahu ja sega hästi läbi. Tõsta pott tagasi pliidile madalale kuumusele ja kuumuta hoogsalt  segades 2-3 minutit. Võta pliidilt ja lase jahtuda.

2. Kui tainas on jahtunud (võib olla veidi soojem kui käesoe), klopi või mikserda ükshaaval hulka munad kuni saad läikiva elastse taina. Pane pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ringina 8-10 tainatupsukest üksteisele üsna lähedale. Küpseta ca 25-30 minutit, et pärg on kerkinud ja kuiv. Esimese 20 küpsemisminuti jooksul ära ahjuust ava.

3. Lülita ahi välja, ava ahjuuks ja las pärjal 5-7 minutit ahjus jahtuda. Siis tõsta plaadilt ära ja lase täiesti jahtuda.

4. Kreemi valmistamiseks aja potis piim peaaegu keema. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Lisa munakollastele omavahel segatud jahu ja tärklis, sega ühtlaseks. Lisa niristades hulka 0,5 dl kuuma piima. Sega läbi ja vala segu tagasi potti ülejäänud piima hulka.

5. Pane pott pliidile ja kuumuta mõõdukal kuumusel samal ajal vispliga kloppides kuni kreem pakseneb. Nirista hulka kohv, vanillisuhkur ja sool, vispelda ühtlaseks ja kuumuta veel  veidi. Lisa kreemile toasoe või ja klopi ühtlaseks. Lase täiesti jahtuda.

6. Lõika tuuletaskupärg horisontaalselt pooleks, tõsta ülemine pool pealt ära. Pane kreem kondiitrikotti ja pritsi põhjale. Pane peale viilutatud maasikad. Tõsta peale ülemine tainapool ja puista peale tuhksuhkrut.