Jüri aleviku jaanituli.Foto: Robin Roots
Toiduuudised
10. juuni 2019, 12:52

EESTLANE ARMASTAB VIIMASE HETKENI POODELDA: kas oled nõus, et pühade ajal saab müüja varem koju? (22)

Trend, kus kaupluseketid lühendavad pühade ajal lahtiolekuaegu, on järjest kasvamas. Esimesed teated suuremate kettide lahtioelku-kärbetest jaanipäeva ajal on juba avalikuks tehtud, ent võrreldes jõuludega hoiatkse poode siiski kauem lahti.

Nii näiteks suletakse Rimi kauplused jaanilaupäeval kell 20, jõuluajal aga suleti uksed  juba kell 18.

"Oleme liikumas selles suunas, et toidukauplused on tähtsamate pühade ajal lausa kinni või avatud vähem,“ sõnas meediale saadetud teates Rimi Eesti juht Vaido Padumäe. "Meile on oluline, et teenindajad, kes soovivad pühad veeta perega, saaksid seda teha – tahame tööandjana olla võimalikult paindlikud ning arvestada oma töötajate soovidega. Lisaks saavad töötajad teha pühade ajal Rimi kauplustes soodsamaid oste.“

"Eesti inimesed on harjunud tegema oma ostud viimasel hetkel – eriti selgeks saab see vahetult enne igasuguseid pühi, mil järjekorrad on pikad ning müüjatel käed-jalad tööd täis hilisõhtuni. Mujal Euroopas on enamus kauplusi olnud pühade ajal suletud juba aastakümneid ning inimesed on õppinud oma oste planeerima,“ märkis Padumäe.

Eesti kaubanduses on ka eelmiste pühade ajal kauplused varem sulgenud. Möödunud jüulude ajal tegid seda lisaks Rimile ka Selver ja Maxima. Kui Rimi sulges uksed möödunud aasta jõulude ajal juba kell 18, siis Selver ja Maxima tund aega hiljem ehk kell 19.