külm kurgi-hernesupp kookospiimaga.Foto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
11. juuni 2019, 09:00

ARGINE SOE SALAT: karrimaitseline suvikõrvitsa-kuskussisalat (1)

Suvikõrvitsad, kikerherned, spinat - lihtsad ja kasulikud komponendid on argises soojas salatis alati teretulnud. Tõhusamaks toiduks võib salatisse panna kanafileed või muud meelpärast liha - ent liha võib ka välja jätta, nii saad taimse toidu. Suvikõrvitsaid võib röstida ka grillil või grillpannil. Erivärvilised suvikõrvitsad teevad roa visuaalselt ahvatlevamaks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
250 g Suvikõrvitsad
1 spl Oliiviõli
1.5 dl Kuskuss
1.5 tl Karrimaitseaine
1 spl Või
1 dl Vesi
120 g Keedetud või konserveeritud kikerherned
30 g Beebispinat
Sool
Must pipar
KASTE
2 spl Majonees
2 spl Kreeka jogurt
1 tl Sriracha vm terav kaste
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 230 kraadini. Lõika suvikõrvitsad pooleks ja siis ca 1 cm tükkideks. Sega õli, soola ja pipraga, pane ahjuplaadile ja küpseta kuldpruuniks, 15-20 minutit.

2. Sega või ja karri kuuma veega, vala kuskussile. Lase kuskussil kaetuna seista u 10 minutit või vastavalt pakendil olevale õpetusele. Sega kahvliga kohevaks.

3. Sega kastmeks majonees, jogurt ja tsillikaste, maitsesta soolaga. Sega kuskuss, kikerherned ja spinat omavahel, tõsta taldrikutesse, pane peale suvikõrvitsatükid ja nirista kaste