Esimesel päeval: kanašašlõkk koduses jogurti-meemarinaadisFoto: Laura Strandberg
Toiduuudised
16. juuni 2019, 11:50

Toit kaheks päevaks: kanašašlõkist saad imemaitsvad ciabatta'd

Kui võtad täna ette liha grillimise, valmistu juba ka homseks. Nii saad suurema vaevata ka homme õhtul maitsva eine. 

Esimesel päeval: kanašašlõkk koduses jogurti-meemarinaadis

Mahlasema šašlõki saad kindlasti kana kintsulihast, kuid ka fileega maitseb jogurti-meemarinaad hästi. Toit valmib 20 minutiga + 3 tundi maitsestumisaega!

Vaja läheb:
800 g kanakintsuliha või -fileed

Marinaad:
3 küüslauguküünt
1 sibul
3 dl maitsestamata jogurtit
2,5 sl vedelat mett
peotäis hakitud peterselli
1 sidruni mahl
soola ja pipart

Valmista šašlõkki nii:
1. Marinaadi valmistamiseks sega kausis kokku peenelt hakitud küüslauk ja viilutatud sibul ning kõik marinaadiained. Tõsta kanatükid marinaadi, sega korralikult ja jäta vähemalt kolmeks tunniks seisma.
2. Grilli kanatükke mõlemalt poolt: fileed umbes 3–4 minutit ja kintsuliha umbes 10 minutit! Kõrvale keeda mehe meeleheaks kartuleid ja tee mõni kerge salat.

  • Nii võidad aega!  Pane kanatükid marinaadi juba eelmisel päeval! Nii jõuavad maitsed eriti mõnusalt seguneda ja saad kärmemalt söögi lauale.
  • Järgmise päeva võileibade jaoks tõsta kõrvale neli kanaviilu.
Esimesel päeval: kanašašlõkk koduses jogurti-meemarinaadis Foto: Laura Strandberg

Teisel päeval: suured ciabatta'd grillitud kana ja lihtsa Caesari kastmega 

Eelmise päeva mahlasest grill-lihast valmivad nüüd krõbedal saial Caesari kastmega einelootsikud. Toitev, parajalt lihtne, kuid restoranimekiga õhtusöök! Toit valmib 20 minutiga!

Vajad juurde:

  • mõni salatileht, eelistatult jää- või Rooma salat
  • 250 g kirsstomateid
  • 4 suurt või 16 väikest ciabatta-viilu
  • 120 g parmesani
  • külmpressitud oliiviõli

Caesari kaste:

  • 1–2 küüslauguküünt
  • 1,5 dl majoneesi
  • 2 sl riivitud parmesani
  • 2 tl Worcestershire’i kastet
  • 1,5 tl suhkrut
  • poole sidruni mahl
  • soola ja pipart

Valmista toitvaid võileibu nii:
1. Kastme valmistamiseks haki peenelt küüslauk ja sega kokku kõigi kastme koostisainetega.
2. Viiluta eilne kana. Pese ja kuivata salatilehed. Pese ja poolita kirsstomatid. Riivi või viiluta õhukeselt parmesan. Jäta kõik hetkeks ootele.
3. Rösti ciabatta’d ja aseta taldrikutele.
4. Nirista saiadele oliiviõli, laota peale salatilehed ja nirista üle Caesari kastmega. Jaota saiade vahel kirsstomatid, kana ja parmesan ning tilguta üle veel veidikese kastmega. Serveeri kohe! 

Teisel päeval: suured ciabatta'd grillitud kana ja lihtsa Caesari kastmega Foto: Laura Strandberg