Kalatoitude retseptid

PÜHAPÄEVAGRILL! Ülikiiresti valmiv hõrk lõhefilee maasikasalsaga  (1)

Pille Enden, 9. juuni 2019, 09:22
Grillitud lõhefilee maasikasalsaga  Jaan Heinmaa
Kala valmib grillil ülikiiresti ja sellega pole vaja ka mingeid liigseid trikke teha, et maitsev tulemus saavutada. Maasikas on aga suisel ajal oma hooaja tipus grilliroogadele parim kaaslane.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Nahaga lõhefilee
0.5 dl Palsamiäädikas
1 spl Sidrunimahl
1 spl Õli
Sool
Must pipar
MAASIKASALSA
100 g Maasikad
0.5 tk Jalopeno
1 tk Avokaado
1 tk Rohelise sibula vars
0.5 dl Hakitud koriandrilehed
2 tl Laimimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika kalafilee parajateks portsjontükkideks ja pane grillile naha pool üleval. Grilli kaane all 2-3 minutit.

2. Sega palsamiäädikas, sidrunimahl ja õli. Keera kalatükid ümber pane grillile ääre poole, et kuumus ei ole oleks väga kõrge, ja pintselda palsamiäädikaseguga. Kata grill kaanega ja küpseta sõltuvalt paksusest 2-5 minutit.

3. Võta lõhetükid grillilt ja maitsesta soola ja pipraga. Kata fooliumiga ja lase 10 minutit seista.

4. Haki peeneks maasikad, jalopeno, avokaado ja roheline sibul. Sega tükeldatud salsa ained, maitsesta laimimahla, soola ja pipraga. Tõsta salsa lõheviiludele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee