EFEKTNE LÕIKEPIND: Mündine šokolaadikreem tasakaalustab mõnusalt hapukat rabarberisukaadi. Foto: Aldo Luud
Toiduuudised
8. juuni 2019, 00:01

Särtsakas rabarber: väheke haput kulub ära nii koogile kui salatile

Mida teha rabarberist nüüd, kui esimesed koogid küpsetatud, soovitab kahel korral Kalamehe kvartali rabarberikoogi võistluse võitnud Ülle Kärner. Talvele mõeldes võiks rabarbereid ka sügavkülmutada.

Mida teha rabarberist nüüd, kui esimesed koogid küpsetatud, soovitab kahel korral Kalamehe kvartali rabarberikoogi võistluse võitnud Ülle Kärner. Talvele mõeldes võiks rabarbereid ka sügavkülmutada.

„Rabarberihooajal küpsetan ikka päris kõvasti,“ tõdeb kahel aastal suvepealinnas peetud rabarberikoogi võistluse võitnud Ülle Kärner. Tema tänavust võidutööd – mündise šokolaadikreemi ja rabarberisukaadiga kooki – oleks küll õigem nimetada tordiks.

Kui tänavu keeras Ülle tordi põhjaks biskviidirulle, siis eelmisel aastal ajas ta koogi peale rabarbereid rulli. Nii ühe koogi pilkupüüdev välimus kui ka teise triibuline lõikepind olid kindlasti vaeva väärt.  

Edasi lugemiseks: