Toiduuudised

Särtsakas rabarber: väheke haput kulub ära nii koogile kui salatile  

Kersti Eero, 8. juuni 2019 00:01
EFEKTNE LÕIKEPIND: Mündine šokolaadikreem tasakaalustab mõnusalt hapukat rabarberisukaadi. Foto: Aldo Luud

Mida teha rabarberist nüüd, kui esimesed koogid küpsetatud, soovitab kahel korral Kalamehe kvartali rabarberikoogi võistluse võitnud Ülle Kärner. Talvele mõeldes võiks rabarbereid ka sügavkülmutada.

„Rabarberihooajal küpsetan ikka päris kõvasti,“ tõdeb kahel aastal suvepealinnas peetud rabarberikoogi võistluse võitnud Ülle Kärner. Tema tänavust võidutööd – mündise šokolaadikreemi ja rabarberisukaadiga kooki – oleks küll õigem nimetada tordiks.

Kui tänavu keeras Ülle tordi põhjaks biskviidirulle, siis eelmisel aastal ajas ta koogi peale rabarbereid rulli. Nii ühe koogi pilkupüüdev välimus kui ka teise triibuline lõikepind olid kindlasti vaeva väärt.  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

04.06.2020
KODUNE KÜPSETIS: tatrajahu-kakao-rullbiskviit rabarberiga
30.05.2020
10 SOOLAST ROOGA RABARBERIST: kes ütles, et see tooraine vaid magusaks kõlbab?
06.06.2019
NÄDALAMENÜÜ | 3.–9. juuni: rabarber sobib saleda joone otsijatele
31.05.2018
TEE RABARBERIST ROOSE: roosiline rabarberi-maasikakook