Toiduuudised
14. juuni 2019, 12:00

PROOVI, UURI JA KÜLASTA | Mis toidumaailmas uudist?

NÄDALA NIPP

Purgid puhtaks!

Hoidise pika säilimise üks olulisi eeldusi on puhtus. Seetõttu steriliseeri purke hoolikalt.

Soovitame kahte lihtsat meetodit:

  • Tõsta puhtad purgid, suu allapoole, veega kaetud ahjuplaadile ja kuumuta 100kraadises ahjus 30 minutit. Purgikaantega toimi samamoodi.
  • Vala puhta purgi põhja pisut viina, pane purgile kaas peale ja raputa. Seejärel kalla sama viin järgmisesse purki ja raputa sedagi. Jätka, kuni kõik purgid on steriliseeritud. Lase purkidel kuivada ja täida kuuma hoidisega.

KASULIK KÖÖGIVIDIN

Julienne-riiv

Peene nime taga peitub tegelikult lihtne juurviljade ribastaja. Tavalist koorimisnuga meenutav lõikur on tõhus abiline köögiviljadest spagettide tegemisel. Viimaseid on mõnus kasutada pasta-roas, vokis, salatis või lisandi-täidisena mis tahes toidus.

Ribadeks lõigatud köögiviljad jäävad mahlased ja boonusena meelitab see sööma ka lapsed, kes köögiviljadest muidu väga ei hooli. Lihtsaid julienne-lõikureid leiab poodidest väga rahakotisõbraliku hinnaga.

UURI

Uus kokaraamat «Hull makroonide järele»

See raamat on nagu killuke Pariisi sinu kodus! Peategelasteks makroonid – maailmakuulsad luksuslikud ja prantsuslikult bravuursed maiused. Raamatust leiad makroonide valmistamisviiside kirjeldused, õpetusi toorainete, töövahendite ja säilitamise kohta ning hulganisti väärtuslikke nõuandeid, kuidas vältida makrooniteo ebaõnnestumist. Lisaks on siin klassikalisi, aga ka uudseid ja põnevaid täidiseretsepte.

PROOVI

Uued külmpruulikohvist ja -teest karastusjoogid

Kohvitootja Paulig on müügile toonud uued Cold Brew Sparklingi tooted. Uue sarja kangelastooteks on kindlasti gaseeritud kohvijook sidruniga, mis sisaldab pool tassi musta kohvi. Teise naturaalse karastusjoogi koostisesse kuulub pool tassi rohelist teed, lisaks naturaalne ingver ja sidrun. Kolmas Cold Brew’ jook on valmistatud rooibose teest ja värskendavast rabarberist ning sobib seetõttu kofeiinivabu tooteid eelistavatele tarbijatele.

Kõikides jookides kasutatud tee ja kohv on valmistatud külmpruulimeetodil ning toodetesse ei ole lisatud värv- ja lõhnaained ega sünteetilist kofeiini. Karastusjookide magus maitse pärineb naturaalsetest puuviljadest ja marjadest ning õiglase kaubanduse toorroosuhkrust.

KÜLASTA

Gurmeerestorani peakokk avas burgerikoha

Restoranides Art Priori ja Wöse peakokana töötanud Mart Klaas avas Viru keskuse terrassil burgerikohviku Viru Burger. Toidukoha menüüsse kuuluvad erinevad friikartulid ja burgerid, millest erilisim on scamburger – tegemist on veganitele sobiva toiduga, mille vahel on taimne pihv. Teisipäevast neljapäevani saab Viru Burgeri toitu nautida Park’la meelelahutuspargis Viru keskuse neljanda korruse terrassil. Koht jääb avatuks septembrikuuni.