Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
16. juuni 2019, 10:30

KOKAKOOL | Mis imeasi on bannock ja kuidas seda valmistada?

Bannock on Šotimaalt pärit lameleib, mis on eriti populaarne just matkajate hulgas. Seda põhjusel, et tänu lihtsale valmistusviisile on leivakest mugav lõkkel küpsetada. Mõistagi saab seda populaarset lameleiba teha ka kodus pliidi peal.

Bannock on Šotimaalt pärit lameleib, mis on eriti populaarne just matkajate hulgas. Seda põhjusel, et tänu lihtsale valmistusviisile on leivakest mugav lõkkel küpsetada. Mõistagi saab seda populaarset lameleiba teha ka kodus pliidi peal.

Klassikalise bannock’i tainas segatakse kokku jahust, küpsetuspulbrist, soolast ja veest. Leidub ka täiustatud retsepte, milles kasutatakse piima, võid ja magusaid lisandeid. Põnevama meki saamiseks võib tainale lisada ürte, juustu, suitsupeekonit, mett, kuivatatud puuvilju, kaneeli või suhkrut.

Krõbeda pealispinna ja pehme sisuga lameleiva saamiseks tuleb seda küpsetada madalal temperatuuril. Nii küpseb sai korralikult läbi.

Edasi lugemiseks: