MEKIME ROOTSIT: 10 retsepti Rootsi iseseisvuspäeva auks ehk god aptit! (2)
Ega me nii errinevad polegi - mõlemad mererahvas, au sees lihtne isetehtud ehe toit ja puhtad maitsed. Rootsi köök on aga sutsu maitseküllasem, seal kasutatakse julgemalt erinevaid vürtse ning ka suhkurt.
Klikka retseptil: Rabarber mandlikatte all
Vaatamata külmale kevadele, saab esimesi rabarberipikukesi juba napsamas käia. Selle rootslastelt pärit retsepti puhul võlub tegijat ka veel üle kõige lihtsus.
Klikka retseptil: Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga
Hästi lihtsad maiused, mis saavad sooja vastuvõtu osaliseks nii suurte kui ka väikeste seas. Helbeid ei pea kuumutama ja see muudab need trühvlid eriti tervisesõbralikuks.
Klikka retseptil: Hasselbacki kartulid
Krõbedad rootsipärased ahjukartulid, mis ka maitselt maruhead
Klikka retseptil: Peedisalat peekoni ja Västerbottensost juustuga
Tore toitev salat.
Klikka retseptil: Rootsipärased vürtsräimed
Väga maitsev suutäis! Räimed peaksid külmas maitsestuma viis päeva, et saavutada küpsust ja maitsekust. Mina ei jaksa nii kaua oodata ja naudin neid juba paari päeva pärast.
Klikka retseptil: Heeringas sinepikastmes
Soomes ja Rootsis on purki pistetud endamaitsestatud heeringas jõululaua lahutamatu osa. Heeringasõpradele meeldivad selliselt maitsestatud kalad niikuinii, aga ka varasemad heeringapõlgurid võivad hakata nägema rooga täiesti uue pilguga. Söö ise või pane purki ja vii külakostiks!
Klikka retseptil: Lindströmi kotletid
Rootslaste klassikaline hakkliharoog maitseb meilegi ja on heaks näiteks, kuidas sobitada hakkliha köögiviljaga.
Klikka retseptil: Rootsi kapsavorm
Klassikaline Rootsi vormiroog.
Klikka retseptil: Klenäter serveeritud jogurtiga
Tore amps täisksvanutele!
Klikka retseptil: Rootsipärane tilliliha
Mõnus nädalavahetuse roog – paari tunniga saad maitsva lihahautise hõrgus kooreses magushapus kastmes. Võid toitu ka kahekordse koguse valmistada ja teise portsu sügavkülmutada. Serveeri hautist riisi või kartulitega. Rootsis popp!
Kommentaarid